Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σαβιόλα, χθες ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Καρλ Μεντζανί, και του γκολκίπερ Ρομπέρτο Χιμένεθ που υπέγραψε και αυτός χθες αργά το βράδυ για ένα έτος.

Παράλληλα οι Πειραιώτες βρίσκονται μία ανάσα από τον κοσταρικανό ακραίο επιθετικό της Αρσεναλ Τζόελ Κάμπελ.

Η μεταγραφή του Καρλ Μεντζανί ανακοινώθηκε πρώτη χθες, αφού ο παίκτης βρισκόταν στην Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και αφού πέρασε ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια παίρνοντας τη φανέλα με το Νο 22.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Μενζανί είπε: «Ελπίζω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο και, γιατί όχι, να είναι και ανταγωνιστική στο Champions League». Για τον κόσμο της νέας του ομάδας συνέχισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίζω γι’ αυτούς τους οπαδούς και ελπίζω να τους αρέσει το στυλ παιχνιδιού μου. Εγώ πάντως θα δώσω το καλύτερο γι’ αυτούς. Ευχαριστώ για την υποδοχή και θα κάνω ό,τι μπορώ στο γήπεδο για να είμαι καλός παίκτης και να εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό όπως πρέπει».

Ο Ολυμπιακός πάντως πάει να κάνει το «μεγάλο κόλπο» με τον 21χρονο Κοσταρικανό Τζόελ Κάμπελ, που ανήκει στην Αρσεναλ από το 2001 και τις δύο τελευταίες σεζόν αγωνίστηκε δανεικός πρώτα στη Λοριάν (25 συμμετοχές, 3 γκολ) και στη συνέχεια στην Μπέτις (32 συμμετοχές, 2 γκολ). Ο Κάμπελ είναι διεθνής με όλες τις ομάδες της Κόστα Ρίκα, αλλά αναμένεται να δοθεί εκ νέου δανεικός από την Αρσεναλ αφού δύσκολα θα βρει θέση στη βασική ενδεκάδα της.

Η στροφή στον Κάμπελ έγινε αφού η Νανσί επιμένει στις μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις της για τον Γιοάν Μολό. Τη συμφωνία της Αρσεναλ με τον Ολυμπιακό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας του. «Μιλάμε με τον Ολυμπιακό και μένουν μόνο οι τυπικές λεπτομέρειες. Είμαστε κοντά στο να τελειώσει η μεταγραφή, αλλά δεν θέλω να πω ότι όλα τελείωσαν πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Για εμένα είναι ένα μεγάλο βήμα γιατί θα παίξω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, που είναι πολύ γνωστή στην Ευρώπη. Πάντα παίζει σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ολυμπιακός», είπε.

Παράλληλα με αυτές τις κινήσεις οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν επειγόντως για αμυντικό χαφ. Ενα όνομα που ακούγεται έντονα είναι του 27χρονου Καμερουνέζου Ενόχ του Αγιαξ, αλλά εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις.

Χθες το απόγευμα ο Χαβιέρ Σαβιόλα και ο Καρλ Μενζανί αναχώρησαν για τη Γερμανία, για να ενσωματωθούν στην αποστολή των Ερυθρολεύκων.