Η νίκη-πρόκριση της Ξάνθης μέσα στο Μπέλφαστ, αναμφίβολα αποτελεί την κορυφαία ευρωπαϊκή στιγμή του ακριτικού συλλόγου, τουλάχιστον, μέχρι την επόμενη, αφού επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, είναι η Σταντάρ Λιέγης στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Ο Χρήστος Πανόπουλος με τοποθέτηση του στο σάιτ της Ξάνθης ευχαρίστησε τους πάντες για την πρόκριση και τόνισε πως τα ματς με την Λίνφιλντ είναι ένα καλό μάθημα:

«Συγχαρητήρια σε όλους γι’ αυτή την πρόκριση υπό αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να διδαχθούμε από αυτά τα δύο παιχνίδια. Ο καθένας από το πόστο που έχει χωρίς να εξαιρούμαι εγώ», ήταν η σύντομη δήλωσε του ιδιοκτήτη της Ξάνθης.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η αποστολή της Ξάνθης επέστρεψε νωρίς το πρωί της Παρασκευής από το Μπέλφαστ, αρκετοί οπαδοί της ομάδα πήγαν ως την Καβάλα και το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης για να την υποδεχθούν.

Από τις 7:00 το πρωί αρκετός κόσμος έδωσε το «παρών» στο «Μέγας Αλέξανδρος» για να υποδεχθεί τους… δικούς τους ήρωες! Μέλη των xanthifans στην πλειοψηφία τους, οι οπαδοί ξεκίνησαν από τα χαράματα από την ακριτική πόλη, έτσι ώστε να πάνε στο αεροδρόμιο της Καβάλας και να περιμένουν την αποστολή που γύρισε θριαμβεύτρια από το Μπέλφαστ.

Όπως ήταν φυσικό, άπαντες δέχθηκαν συγχαρητήρια αλλά αυτός που… μονοπώλησε τα συνθήματα και τις αγκαλιές από τον κόσμο, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του «διπλού» στη Βόρειο Ιρλανδία, Μαρσελίνο. Ο Βραζιλιάνος με τα δυο γκολ του βοήθησε την Ξάνθη να γράψει ιστορία, κι όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκε από τους οπαδούς.

Ο ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΥΤΑ

Στο μεταξύ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ , Χρήστος Πανόπουλος, για το θέμα της φημολογούμενης μετακίνησης του Γούτα, τόνισε τα ακόλουθα:«Ομάδες Αγγλίας, Ιταλίας, ομάδες από την Ζιμπάμπουε, ομάδες από τον Ισημερινό, ζητάνε τον Γούτα. Ο Γούτας δεν θα μεταγραφεί πουθενά για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου, αν δεν προσφέρει πρώτα στην ομάδα του. Επειδή λοιπόν ακόμη είναι πολύ μικρός και δεν έχει προσφέρει, πρώτα θα προσφέρει στην ομάδα του και μετά βλέπουμε. Μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Αυτά».