Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης για την επικείμενη έκθεση αξιολόγησης εφαρμογής του Μνημονίου από την τρόικα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κύπριος Πρόεδρος σημείωσε: «Βρισκόμαστε στην τελική διαβούλευση και, συνεπώς, αυτό που συνιστώ είναι ελάχιστη υπομονή και ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα τελικά πορίσματα».

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος διότι, μέχρι στιγμής, η πορεία δεν είναι αρνητική.

Παράλληλα, παρουσίασε το περίγραμμα της νέας πολιτικής κοινωνικής πρόνοιας που θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2014. Γενική αρχή της νέας πολιτικής είναι η εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριό με εγγυημένο από την πολιτεία ελάχιστο εισόδημα.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι το ύψος του εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος θα καθορίζεται με επιστημονικά κριτήρια από τη Στατιστική Υπηρεσία σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Δικαιούχοι λήπτες του εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος θα είναι επί μακρόν άνεργοι, άνεργοι πτυχιούχοι, αυτοεργοδοτούμενοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και κάθε πολίτης το εισόδημα του οποίου θα είναι χαμηλότερο από το όριο που θα καθοριστεί.

Θα διασφαλίζεται, επίσης, το δικαίωμα για στέγαση με επιδότηση ενοικίου ή επιχορήγηση τόκων στεγαστικών δανείων στις περιπτώσεις αδυναμίας αποπληρωμής δανείων.

Η υλοποίηση του νέου σχεδίου, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα καταστεί δυνατή κυρίως με τον τερματισμό όλων των αστόχευτων επιδομάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από