Μπορεί τώρα πια να έχουν τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω τους και να απολαμβάνουν τη φήμη και την επιτυχία τους, ωστόσο αρκετοί διάσημοι έχουν ζήσει στο παρελθόν κάτω από σκληρές συνθήκες.

Πριν από μία εβδομάδα η Τζένιφερ Λόπεζ δήλωσε πως στην αρχή της καριέρας της ήταν άστεγη! Οντως, η λατίνα σταρ πριν εξελιχθεί στο είδωλο της ποπ που είναι σήμερα, ήταν μια νεαρή χορεύτρια από το Μπρονξ με πολλά σχέδια και ένα μεγάλο όνειρο: να γίνει διάσημη με οποιοδήποτε κόστος! Ετσι, παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της, έφυγε από το σπίτι και για να τα βγάλει πέρα κοιμόταν πάνω σε ράντζο στη σχολή χορού! Η επιμονή της και η αποφασιστικότητά της απέδωσαν καρπούς και έπειτα από λίγο καιρό της έγινε η πρόταση να παίξει τη χορεύτρια στο σίριαλ In Living Color. Ετσι είδε την καριέρα της σιγά σιγά να παίρνει ανοδική πορεία.

Και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα νυν σταρ και πρώην άστεγου. Τα ίδια και ο διάσημος κωμικός ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ, ο οποίος στα 12 του χρόνια, μετά τον θάνατο του πατέρα του ήταν αναγκασμένος να κοιμάται σε ένα βαν. Ο Κάρεϊ χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο ως «τρομερό πλήγμα στη ζωή του και κάτι που θέλει πολύ να αφήσει πίσω του». Η τύχη άρχισε να του χαμογελάει όταν κέρδισε, και αυτός, τον ρόλο του στο σίριαλ In Living Color.

Αστεγη υπήρξε και η βραβευμένη με Οσκαρ Χάλι Μπέρι, πριν ξεκινήσει την επιτυχημένη καριέρα της. Οταν πήγε πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη αναζητώντας και αυτή μια θέση στον κόσμο του θεάματος, αναγκάστηκε να ζει σε έναν ξενώνα φιλοξενίας αστέγων. «Δεν είχα άλλη επιλογή», δηλώνει. «Ημουν 21 ετών και είχα όνειρα για τη ζωή μου. Δεν ήθελα να γυρίσω στο σπίτι!». Η επιτυχία ήρθε το 1991 με το κινηματογραφικό ντεμπούτο της στην ταινία «Ο πυρετός της ζούγκλας».

Χωρίς μόνιμη κατοικία και η επίσης βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Χίλαρι Σουάνκ. Μετακόμισε με τη μητέρα της όταν ήταν έφηβη στο Λος Αντζελες για να κυνηγήσει την τύχη της. Η περίοδος όμως ήταν δύσκολη καθώς κοιμόντουσαν ακόμη και σε αυτοκίνητο. Τότε, μόνο μία νύχτα κατάφεραν να κοιμηθούν σε σπίτι, όπως δήλωσε στο CBS News η ηθοποιός: «Κάποιοι φίλοι που πουλούσαν το σπίτι τους μας πρότειναν να μείνουμε εκεί για ένα βράδυ, με την προϋπόθεση να φύγουμε πρωί πρωί». Η καριέρα της Σουάνκ, για καλή της τύχη, ύστερα από λίγους μήνες άρχισε επιτέλους να παίρνει την ανιούσα.

Η Κέλι Κλάρκσον βγήκε από την αφάνεια στη μεγάλη αναγνωρισιμότητα όταν έλαβε μέρος στην πρώτη σεζόν του τάλεντ σόου American Idol, όπου και αναδείχθηκε νικήτρια. Είδε την καριέρα της να απογειώνεται και τους κόπους της επιτέλους να ανταμείβονται, ύστερα από τις δυσκολίες που πέρασε προσπαθώντας να επιτύχει ως τραγουδίστρια στο Λος Αντζελες. Εκείνη την περίοδο, όταν το διαμέρισμά της έπιασε φωτιά, η Κλάρκσον αναγκάστηκε να ζήσει σε ένα αυτοκίνητο.

Η σοουγούμαν Κάρμεν Ελέκτρα, πριν από τις επιτυχίες του Μπέιγουτς και του τηλεπαιχνιδιού του MTV Singled Out, πέρασε δύσκολα. Είχε μόλις τελειώσει τις εμφανίσεις της με τον Πρινς και ο τότε φίλος της, της έκλεψε τα μοναδικά λεφτά που είχε μαζέψει. «Απλώς καθόμουν σε ένα παγκάκι και έκλαιγα. Είχε καύσωνα, έβλεπα τα αυτοκίνητα να περνάνε και ήθελα όσο τίποτα άλλο να φύγω από το Χόλιγουντ». Ηταν όμως αποφασισμένη να μείνει και να εξελιχθεί επαγγελματικά, όπως και έγινε.

Ο διάσημος παρουσιαστής Ντέιβιντ Λέτερμαν, μπορεί σήμερα να είναι εκατομμυριούχος, ωστόσο πριν γνωρίσει την επαγγελματική καταξίωση, ήταν πάμφτωχος και σπίτι του ήταν το παλιό φορτηγάκι του. Σήμερα οι απολαβές του φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο!