Περισσότερα από 535.000 ευρώ διακινήθηκαν μέσω εμβασμάτων μέσα σε δυόμισι χρόνια στον τεράστιο τζίρο του πολυμελούς οργανωμένου κυκλώματος σύγχρονης δουλεμπορίας που εμπορευόταν γυναίκες και άνδρες από τον Αγιο Δομίνικο και τους διοχέτευαν στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Το παρακλάδι του κυκλώματος που είχε αναπτύξει δράση στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες σε συνεργασία με τις ισπανικές Αρχές και τη συνδρομή της Europol και των αμερικανικών Αρχών με τη μεγάλη επιχείρηση «Ακρόπολη» στην Αττική, την Καβάλα, τη Μαγνησία, την Κορινθία και το Λασίθι.

Συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα, εκ των οποίων τα 16 μέλη της οργάνωσης –οι άλλοι δύο συνελήφθησαν για άλλα αδικήματα –όλοι αλλοδαποί, ενώ κατηγορούνται άλλα 19 άτομα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στις εφόδους της Αστυνομίας σε τουλάχιστον 20 σπίτια απελευθερώθηκαν 20 θύματα που φιλοξενούνται σε ξενώνες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στη χώρα τους.

«Το ταξίδι σωτηρίας» από τον Αγιο Δομίνικο μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στοίχιζε στα θύματα πέντε έως έξι χιλιάδες ευρώ. Οι δουλέμποροι ανάγκαζαν τα θύματα να δουλεύουν σε κρυφούς οίκους ανοχής ή να μεταφέρουν ναρκωτικά κατά την επικείμενη μετάβασή τους στην Ελλάδα.