Το πράσινο φως για τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου δεινοσαύρων στον κόσμο πήρε ο μεγιστάνας Κλάιβ Πάλμερ. Κατάφερε τελικά να πείσει το τοπικό συμβούλιο του Sunshine Coast στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας ότι οι δεινόσαυροί του δεν θα κάνουν… θόρυβο και δεν θα ξεσηκώνουν τη γειτονιά.

Είναι το επόμενο μεγαλεπήβολο σχέδιο του αυστραλού πολυεκατομμυριούχου μετά τη δημιουργία πιστού αντιγράφου του Τιτανικού που θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι το 2016.

Το πάρκο που θα ονομαστεί«Palmersauria»θα δημιουργηθεί στο θέρετρο του Πάλμερ. Εκεί θα φιλοξενηθούν 149 πιστά αντίγραφα δεινοσαύρων σε πραγματικό μέγεθος, τα οποία θα «κάνουν παρέα» στον τυραννόσαυρο Ρεξ με το όνομα Τζεφ που βρίσκεται ήδη στη «συλλογή» του Πάλμερ. Στο πάρκο θα υπάρχει επίσης μουσείο με αυτοκίνητα – αντίκες.

Οι δεινόσαυροι θα βρυχώνται αλλά ο ήχος δεν θα ξεπερνάει την ένταση των πέντε ντεσιμπέλ, σύμφωνα με τις υποδείξεις του συμβουλίου που έδωσε έγκριση στα σχέδια του Πάλμερ. Τα μέλη του έλαβαν δε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι η λειτουργία του πάρκου δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για το περιβάλλον.

Μπορεί ορισμένα μέλη του συμβουλίου να εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους, αποφάσισαν όμως ότι το μουσείο και το πάρκο θα προσελκύσουν τουρίστες στην περιοχή. «Αυτά τα δύο τουριστικά αξιοθέατα θα βρίσκονται μέσα στο θέρετρο και έτσι δεν θα επηρεάσουν τον «χαρακτήρα» της περιοχής» αναφέρουν.