Οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, το οποίο θα υλοποιηθεί με ορίζοντα τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νέο κύμα κινητικότητας «θα συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να αφήσουμε πίσω μας τις οριζόντιες παρεμβάσεις», στο μέτρο των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν, όπως πρόσθεσε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμπλήρωσε ότι «η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο» στο θέμα της κινητικότητας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου και οι γενικοί γραμματείς των εμπλεκομένων υπουργείων.