Εξήντα δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Τόκιο από το κύμα καύσωνα που πλήττει μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Εδώ και περίπου 20 ημέρες, η θερμοκρασία ξεπερνά ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά σε πολλές πόλεις της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής χώρας.

Συνολικά, κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, περίπου 20.000 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν στη χώρα εξαιτίας της αποπνικτικής ζέστης, ορισμένες φορές ολόκληρες ομάδες μαθητών και συχνότερα, ηλικιωμένοι. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Οι αρχές της χώρας συνιστούν εξοικονόμηση του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μειωμένης παραγωγής καθώς δεν λειτουργούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες, ωστόσο προτείνουν τη χρήση των κλιματιστικών, τα οποία υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια, μόνο στις περιπτώσεις που αυτό θεωρείται αναγκαίο.

Εθελοντές επισκέπτονται κάποιες φορές τους ηλικιωμένους προτρέποντάς τους να πίνουν τακτικά νερό και να ρυθμίζουν σωστά τα κλιματιστικά τους.

Η περίοδος των βροχών δεν ήταν έντονη και τερματίστηκε πολύ σύντομα στην ανατολική Ιαπωνία φέτος. Από τις 6 Ιουλίου επικρατεί καύσωνας καθημερινά, ενώ τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει λίγο και κυμαίνεται από 27 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από