Παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να δώσει νέα παράταση.

Οπως επανέλαβε το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης: «Το ενδεχόμενο παράτασης .

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητες του συστήματος για να μην ταλαιπωρούμε τους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά το μπαράζ των φόρων στα ακίνητα που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο γγ Δημοσίων Εσόδων επισήμανε ότι δεν μπορούσε να υπάρξει παράταση.

«Δεν μπορούμε να πάμε αυτούς τους φόρους στην επόμενη χρονιά, γιατί θα υπήρχε κενό (στα έσοδα) και θα έπρεπε να ληφθούν νέα μέτρα. Είναι μια δύσκολη ισορροπία. Παίρνουμε αποφάσεις μεταξύ δύο κακών, το λιγότερο κακό» σχολίασε και εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι έως το τέλος του έτους «θα έχουμε πιάσει τον στόχο των εσόδων»

Κληθείς να σχολιάσει τις οδηγίες που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τον εντοπισμό του μαύρου χρήματος, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν παρατήρηση της συμπεριφοράς των πολιτών από φοροτεχνικούς, λογιστές, κτηματομεσίτες, ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για «διεθνείς πρακτικές» και για «ένα αποτελεσματικό πλέγμα αντιμετώπισης του μαύρου χρήματος, που πρέπει να εφαρμόσουμε εάν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από