Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος (George Alexander Louis) είναι το όνομα που θα δοθεί στον γιο της Κέιτ Μίντλτον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, δύο μόλις ημέρες μετά τη γέννησή του.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα αποκαλείται Πρίγκιπας Γεώργιος του Κέμπριτζ. Το Γεώργιος ήταν το επικρατέστερο όνομα των γραφείων στοιχημάτων.

Την Τρίτη το βράδυ, όταν το ζεύγος αποχωρούσε από το μαιευτήριο Σεν Μέρι του Λονδίνου, ο Ουίλιαμ δήλωσε «δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει» όταν ρωτήθηκε για το όνομα του γιου του.

Φαίνεται, όμως, ότι χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες για να βρεθεί το όνομα του τρίτου στη σειρά για τη διαδοχή του βρετανικού βασιλικού θρόνου – μετά τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ, παππού και πατέρα του βρέφους, αντίστοιχα.

Για να μάθουν το όνομα του πρίγκιπα Ουίλιαμ οι Βρετανοί περίμεναν μία εβδομάδα και για αυτό του πρίγκιπα Καρόλου έναν ολόκληρο μήνα.

Ο Αγιος Γεώργιος είναι ο πολιούχος της Αγγλίας, ενώ οι Αγγλοι συχνά χρησιμοποιούν τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου ως σύμβολό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Γεώργιος ήταν το όνομα του πατέρα της σημερινής βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Ο βασιλιάς Γεώργιος Στ΄ ήταν ο ήρωας της ταινίας «Ο λόγος του βασιλιά» με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ, ο οποίος τιμήθηκε με βραβείο Οσκαρ για την ερμηνεία του.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ πήρε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της το νεογέννητο δισέγγονό της στα Ανάκτορα του Κένσιγκτον.

Στα Ανάκτορα βρέθηκαν, επίσης, ο πρίγκιπας Χάρι και η αδελφή της Κέιτ Μίντλτον, Πίπα, για την πρώτη γνωριμία με το βασιλικό μωρό.