Η Μπάγερν Μονάχου, με προπονητή τον Πεπ Γκουαρντιόλα και εμφανώς πιο έτοιμη, νίκησε την Τετάρτη 2-0 τη Μπαρτσελόνα σε φιλικό αγώνα στο Αλιαντς Αρένα της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Στην πρώτη του αναμέτρηση απέναντι στην πρώην ομάδα του ο Γκουαρντιόλα, που αποχώρησε από τον πάγκο της Μπάρτσα το καλοκαίρι του 2012, βγήκε εύκολα νικητής.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας άλλωστε αγωνίστηκε με πολλές απουσίες και υπό το σοκ της αλλαγής του προπονητή μετά την ανακοίνωση των άσχημων νέων για την υγεία του Τίτο Βιλανόβα μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Στον πάγκο της Μπαρτσελόνα κάθισε ο Ζόρντι Ρόουρα, ο οποίος είχε στη διάθεση του τον Λιονέλ Μέσι, όχι όμως και τους παίκτες του αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την εθνική Ισπανίας.

Ο Γκουαρντιόλα χρησιμοποίησε από την αρχή τον Τιάγκο Αλκάνταρα, επίσης στην πρώτη του αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο φιλικός αγώνας άλλωστε ήταν και μέρος της συμφωνίας παραχώρησης του παίκτη από την Μπάρτσα στην Μπάγερν πριν από λίγες ημέρες: Τα έσοδα από το παιχνίδι πήγαν στους Καταλανούς.

Τα γκολ της Μπάγερν πέτυχαν οι Λαμ (14′ ) και Μάτζουκιτς (87′). Μετά το τέλος οι παίκτες της ομάδας πανηγύρισαν σηκώνοντας το Κύπελλο Ούλι Χένες, καθώς ο αγώνας δόθηκε προς τιμήν του προέδρου του συλλόγου.

Η βαυαρική ομάδα θα αγωνιστεί το Σάββατο στον τελικό του γερμανικού Σουπερ Καπ κόντρα στη Ντόρτμουντ, ενώ η Μπαρτσελόνα δίνει νέο φιλικό παιχνίδι, στο Οσλο με τη Ρόζενμποργκ.