Υποκύπτοντας προφανώς στις πιέσεις της αντιπολίτευσης αλλά και της κοινής γνώμης στην Ισπανία που του ζητούν εξηγήσεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο τα «μαύρα» ταμεία του Λαϊκού Κόμματος, ο Πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εντός των επόμενων ημερών σκοπεύει να μιλήσει για την κατάσταση της χώρας ενώπιον του Κοινοβουλίου.

«Θα πάω στο Κοινοβούλιο για να δώσω όλες τις εξηγήσεις» για την κατάσταση της χώρας στα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου, είπε ο Ραχόι μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο οποίος μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να σπάσει τη σιωπή του για το φλέγον πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει με τον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας.

Οι «εξηγήσεις» αυτές θα είναι εφ' όλης της ύλης αφού θα αφορούν τόσο την οικονομική όσο και την πολιτική κατάσταση, διευκρίνισε ο ισπανός Πρωθυπουργός

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που σκοπεύει να τηρήσει απέναντι στο σκάνδαλο της λεγόμενης «υπόθεσης Μπάρθενας» ο Ραχόι υποσχέθηκε στους δημοσιογράφους ότι «θα μιλήσει για το θέμα που τους ενδιαφέρει».

Η αντιπολίτευση και ιδίως το Σοσιαλιστικό Κόμμα ζητά από τον συντηρητικό πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο αφότου το όνομά του εμφανίστηκε στη λίστα των ατόμων τα οποία φέρονται να έλαβαν χρήματα από τον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας.

«Θέλω να δώσω εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο, να αφηγηθώ το τι συνέβη και να παρουσιάσω τη δική μου άποψη, αυτό που νομίζω ότι χρειάζονται οι πολίτες», πρόσθεσε ο Ραχόι ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει λάβει «μαύρο χρήμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από