Σε εξέλιξη είναι πύρινα μέτωπα στο Ακρωτήριο Ζωοδόχου Πηγής στο βορειοανατολικό άκρο της Σάμου, ενώ υπό μερικό έλεγχο όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική, τέθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αρλα στη Δυτική Αχαϊα.

Η φωτιά στη Σάμο ξέσπασε στις 3.15 το μεσημέρι της Κυριακής καιδεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο γι’αυτό οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Επί τόπου προσπαθούν να προσεγγίσουν τη δύσβατη περιοχή έξι οχήματα με 10 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Με την ένταση των ανέμων να φτάνει στα 4-5 μποφόρ, η φωτιά κατακαίει πουρνάρια, αλλά για την ώρα δεν απειλεί το παρακείμενο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.

Αντιθέτως υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής η πυρκαγιά και στη Δυτική Αχαϊα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί πως αύριο, Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε:

-Περιφέρεια Αττικής

-Νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία

-Λασίθι και Ηράκλειο Κρήτης

-Νησιά των Κυκλάδων και

-Νότια Εύβοια.