Το ενδιαφέρον των περισσότερων μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία συγκέντρωσε η επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα. Στις ανταποκρίσεις τους περιγράφονται οι συναντήσεις και οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, οι αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, εξαιτίας των οποίων είχε ερημώσει το κέντρο της Αθήνας. Δεν λείπουν όμως και τα επιθετικά ή ειρωνικά σχόλια.

Ενα άκρως επιθετικό σχόλιο δημοσιεύει στην ψηφιακή της έκδοση η λαϊκίστικη εφημερίδα «Μπιλντ» με τίτλο «100 εκατ. ευρώ στις αποσκευές – Οι Ελληνες γελοιοποιούν τον Σόιμπλε». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Σόιμπλε δεν έμεινε μόνον στα λόγια συμπάθειας και συμπαράστασης, αλλά έφερε μαζί του και 100 εκατ. ευρώ βοήθεια. «Αντί όμως ευχαριστώ, υπάρχει και πάλι από την Αθήνα μίσος και ειρωνείες». Η «Μπιλντ» χαρακτηρίζει «προσβολή» τη συνάντηση Παπούλια και Τσίπρα την ίδια στιγμή που ο Σόιμπλε επισκεπτόταν 100 μ. πιο πέρα τον Σαμαρά!

ΤΑ ΜΕΤΡΑ. «Ο Σόιμπλε επαινεί την Ελλάδα ενώπιον άδειων εξεδρών», σχολίασε η φιλελεύθερη «Ντι Τσάιτ», θέλοντας έτσι να τονίσει τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα.

Η ανταπόκριση της μετριοπαθούς «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» είχε τίτλο «Ο «αγαπητός Βόλφγκανγκ» επισκέπτεται την Αθήνα» και επεσήμαινε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε όντως τη χώρα την οποία είχαν χαρακτηρίσει εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνασπισμού μετά την εκδήλωση της κρίσης «πατρίδα των τεμπέληδων και των άχρηστων». «Ο Σόιμπλε στην Αθήνα –αυτό μοιάζει σαν να κλείνεις έναν βασανιστή με πενήντα από τα θύματά του σε έναν κλειστό χώρο, να κλειδώνεις την πόρτα και να περιμένεις να δεις τι θα συμβεί. Ή, όπως αλλιώς το εξέφρασε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας: ο ελεγκτής επιθεωρεί τις αποικίες του».

Στο ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού «Σπίγκελ», με τίτλο «Μαθαίνοντας ψάρεμα με τον Σόιμπλε», υπογραμμίζεται ότι ο υπουργός κατέφτασε στην Αθήνα με επαίνους και ένα δώρο αξίας εκατομμυρίων για τους οικοδεσπότες. «Ομως πολλοί Ελληνες είδαν στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα μόνον μία τρόικα ενός ατόμου».