Τι κάνουν οι Βρετανοί στα ελληνικά νησιά; Προκαλούν προβλήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης για τη «δραστηριότητα» των πολιτών της χώρας οι οποίοι παραθερίζουν στο εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας βρετανός τουρίστας συλλαμβάνεται κάθε δύο ώρες στον τόπο που παραθερίζει, τον οποίον έχει επισκεφθεί για να αναζητήσει… ήλιο και φθηνά ποτά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.

Περισσότεροι από 5.400 Βρετανοί συνελήφθησαν στο εξωτερικό την περασμένη χρονιά, μεταξύ αυτών 653 για αδικήματα που σχετίζονται με χρήση και κατοχή ναρκωτικών. Η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες της χώρας, αναφέροντας ότι ρισκάρουν να «πετάξουν χρόνια από τη ζωή τους σε κάποια ξένη φυλακή».

Επίσης, κατάρτισε έναν χάρτη με τα μέρη του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, όπου οι Βρετανοί είναι πιθανό να βρεθούν σε μπελάδες.

Πάρα πολλοί δεν σέβονται «τοπικούς νόμους και έθιμα» όταν βρίσκονται σε χώρες όπως η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών (Φόρεϊν Οφις).

Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί «σημαντικό παράγοντα» συλλήψεων για νέους που επισκέπτονται τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Τουρκία και τα ελληνικά νησιά, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την περίοδο 2012-2013, περισσότεροι από 19.200 Βρετανοί χρειάστηκαν επείγουσα βοήθεια από τις πρεσβείες τους σε όλον τον κόσμο. Περίπου 3.600 κατέληξαν στο νοσοκομείο. Επίσης, σημειώθηκε δραματική αύξηση στον αριθμό των Βρετανών που έπεσαν θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης σε μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.

Οι τρεις χώρες στις οποίες αναφέρθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον Βρετανών ήταν η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Ο αριθμός των συλλήψεων Βρετανών στο εξωτερικό αυξήθηκε πέρυσι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Καναδά, την Ολλανδία και τη Νέα Ζηλανδία.

Αύξηση στις συλλήψεις που σχετίζονται με ναρκωτικά σημειώθηκε στις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κίνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από