Αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη φέρνει τους προέδρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός η συμπεριφορά που επέδειξαν σε συγκεκριμένους αγώνες, η οποία σύμφωνα με τις Αρχές συνιστά ποινικό αδίκημα που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου σχετικά με προσυνεννοημένους αγώνες.

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης άσκησε χθες διώξεις σε διπλό ταμπλό:

– Η πρώτη αφορά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη, οι οποίοι διώκονται για τη συμπεριφορά που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Αστέρα Τρίπολη και Ολυμπιακού στις 11 Ιουνίου 2013. Ο εισαγγελικός λειτουργός πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης διενήργησε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σε εκείνο τον αγώνα «κέρδισε η αλητεία».

– Η δεύτερη δικογραφία αφορά τη συμπεριφορά του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον αγώνα μπάσκετ για τα πλέι οφ μεταξύ της ομάδας του και του Ολυμπιακού, στις 9 Ιουνίου 2013. Η δίωξη σε αυτή την περίπτωση ασκήθηκε ύστερα από αναφορά που συνέταξαν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές, σύμφωνα με τους οποίους ο κ. Γιαννακόπουλος μαζί με τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού μπήκε στα αποδυτήρια χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις εναντίον τους.