Θλιβερά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό της χώρας ήταν τα όσα απίστευτα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου στο «παρά πέντε» αποφεύχθηκε ξύλο μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ!

Ολα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της Βουλής, στη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ, ανέβηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο οποίος προέβη στην καταγγελία ότι «οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα των γραφείων τους στο Κοινοβούλιο προκειμένου να εκφοβίσουν πολίτες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα ώστε να μην πραγματοποιηθεί εκεί το καλοκαιρινό καμπ της Χρυσής Αυγής».

Λίγα λεπτά αργότερα, στο βήμα ανέβηκε ο επίσης βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης που ανέλαβε να απαντήσει στην καταγγελία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κουκουλοφόροι και δολοφόνοι που καίνε την Αθήνα και βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο Indymedia» είπε χαρακτηριστικά ο Κουτσούκος.

«Δεν έχετε να κάνετε με ακροδεξιούλα. Πάρτε το χαμπάρι, εμείς δεν χαριζόμαστε!», απείλησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής και πρόσθεσε: «Και επειδή κάποιος στην Καλαμάτα που φώναζε «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς» εμείς σας απαντάμε: «Στο Βίτσι και το Γράμμο σας βάζαμε στην άμμο»»!

Εκείνη την ώρα η διαμαρτυρία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου από τα έδρανα προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. «Είπατε κάτι κ. Διαμαντόπουλε; Για ξαναπείτε μου. Να μου το πείτε έξω γιατί δεν σας ακούω», του είπε, προκαλώντας την αντίδραση άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ησυχα κουμουνιστές», φώναξε ο χρυσαυγίτης και στην αντίδραση από την πλευρά του ΚΚΕ πια, εκείνος απάντησε: «Συγγνώμη έκανα λάθος, σας τιμώ εσάς, αυτοί δεν είναι κομμουνιστές, είναι γιαλαντζί». Ο Θανάσης Παφίλης του ανταπάντησε άμεσα: «Δεν μας τιμάτε, μας φοβάστε».

Η ένταση μεταφέρθηκε, ωστόσο, εκτός Ολομέλειας, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν συντεταγμένα από την αίθουσα, φωνάζοντας και βρίζοντας χυδαία μπροστά από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Γαμ…δες του ΣΥΡΙΖΑ, γαμι..λ..δες, μ… νια» ήταν, μεταξύ άλλων, οι εκφράσεις που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, οι βρισιές συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους της Βουλής, όπου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος φώναζε: «μαζέυτηκαν εδώ τα πουτ…κια του ΣΥΡΙΖΑ, κ…λ…γαμ…λες».

Καταδίκη από την κυβέρνηση

Το πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση. Το περιστατικό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Αλλά πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους ότι τα εμπρηστικά λόγια ανάβουν πυρκαγιές. Οταν κάποιος μιλάει για ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, τότε θα ακούσει και το εξίσου απαράδεκτο για τον Γράμμο και το Βίτσι. Δεν πρέπει να γυρνάμε στις χειρότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ούτε για γουναράδικα, ούτε για τίποτα δεν πρέπει να γυρνάμε σε αυτές τις εποχές. Εκκληση μετριοπάθειας κάνω», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.