Επισκέφτηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά το 1954 και από τότε συνέδεσε τη ζωή του με αυτή και ξεκίνησε το φωτογραφικό του οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της. Ο Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ έφτασε το 1967 στην Πάτμο και αμέσως ξεχώρισε το νησί, για τη θρησκευτική και ιστορική παράδοση και το μοναδικό κάλλος του.

Οσα κατέγραψε ο φωτογραφικός του φακός, στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των κατοίκων, παρουσιάζονται σε μία έκθεση με τίτλο «Πάτμος: Μονοπάτια της Μνήμης» (επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα) στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Πάτμου από 24 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.

Παρουσιάζονται περίπου 80 φωτογραφίες, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό από τη συλλογή του φωτογράφου, επιμελημένο εποπτικό υλικό, καθώς και έντυπο που θα εκδοθεί ειδικά για την έκθεση. Οι επισκέπτες θα δουν όχι μόνο την εικόνα μιας Πάτμου που χάθηκε σιγά-σιγά, αλλά και αγαπημένες όψεις της καθημερινότητας και παράδοσης που αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου.

Ο γεννημένος στο Σικάγο των ΗΠΑ Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ  έχει παρουσιάσει τα καρέ του σε σημαντικά φωτογραφικά λευκώματα, καθώς και σε ατομικές εκθέσεις του στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο κ.ά.) και στην Ελλάδα.

Η πιο πρόσφατη παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του είναι η μεγάλη έκθεσή του «Ελλάδα–Κίνα: Λαοί αρχαίοι, κόσμοι που αλλάζουν» με φωτογραφίες του από την Ελλάδα και την Κίνα, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

* Eκθεση φωτογραφίας του Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο, στη Χώρα Πάτμου από 24 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από