Στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία το ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο η ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικής με την κοινωνική κατάσταση, όπου όπως επισημαίνεται στην ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας το 16% των νοικοκυριών. Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς πτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται ελαφρώς κάτω από το 10%.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα πτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος κοινοτικός μέσος όρος είναι στο 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος κοινοτικός μέσος όρος είναι στο 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος κοινοτικός μέσος όρος είναι στο 7,1%). Τέλος, όπως αναφέρεται, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες - μέλη της ΕΕ όπου ο αριθμός των ανδρών που φοιτούν στην ανώτερη εκπαίδευση είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των γυναικών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από