Να δοθεί άμεσα παράταση στις δηλώσεις των φυσικών προσώπων ζήτησε την Τετάρτη το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Με αφορμή τα προβλήματα που καταγράφονται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) Κωνσταντίνος Κόλλιας τόνισε ότι η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα συνεχή προβλήματα στη λειτουργία του TAXISNET, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους φοροτέχνες, οι οποίοι αδυνατούν να είναι συνεπείς απέναντι στους πελάτες τους.

Σημείωσε, μάλιστα, πως οι ημερομηνίες υποβολής ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του Α.Φ.Μ. είναι πλέον δεσμευτικές και όχι ενδεικτικές, κάτι που επιτείνει το πρόβλημα.

«Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή το ζητούμενο είναι κυρίως η είσπραξη εσόδων, επιβάλλεται η ικανοποίηση του αιτήματος των φοροτεχνικών για νέα παράταση στις προθεσμίες υποβολής», είπε ο κ. Κόλλιας, προσθέτοντας πως σε αντίθετη περίπτωση η πραγματική αδυναμία των λογιστικών γραφείων να προλάβουν τις προθεσμίες θα προκαλέσει μόνο κακό στα δημόσια έσοδα και στους φορολογούμενους, που θα κληθούν με νέα μέτρα να πληρώσουν τη διεύρυνση της μαύρης τρύπας.