Προσεκτική και περιορισμένη θα είναι από εδώ και στο εξής η χρηματοδότηση των νοικοκυριών στα καταναλωτικά δάνεια, όπως ανέφερε ο κ. Σάλλας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μια νέα εποχή στις χορηγήσεις. Αν και η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα κλείσει οριστικά την πόρτα σε αυτού του είδους τις χρηματοδοτήσεις, τα όποια νέα δάνεια θα δίνονται με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια. Μάλιστα, τραπεζικά στελέχη ανέφεραν ότι παρόμοια πολιτική θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, δίνοντας έμφαση πλέον στα επιχειρηματικά και τα στεγαστικά δάνεια. Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Σάλλας, ούτως ή άλλως η ζήτηση για νέα δάνεια είναι υποπολλαπλάσια σε σχέση με το παρελθόν, ενώ συνεχείς είναι οι ρυθμίσεις υφιστάμενων δανείων. Μάλιστα, ο κ. Σάλλας υποστήριξε ότι «περισσεύουν οι συζητήσεις» για την άρση των πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες.

Επιπλέον, προανήγγειλε προγράμματα εθελούσιας εξόδου αλλά και μακροχρόνιας άδειας (sabbatical) για τους περίπου 25.000 εργαζομένους που απασχολούνται στον όμιλο της Πειραιώς εντός και εκτός συνόρων.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της Πειραιώς, προέβλεψε ότι η τράπεζα θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2015, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ενσωματωθεί όλες οι τράπεζες που εξαγοράστηκαν πρόσφατα εκτός της Γενικής, η οποία θα εξειδικευθεί και θα παίξει συγκεκριμένο ρόλο.