Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο μιας τράπεζας η οποία ανήκει στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας Rosneft, περίπου δύο χρόνια αφότου ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού.

Ο 64χρονος γάλλος οικονομολόγος και πρώτην πολιτικός διορίστηκε ως ένα από 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης, θυγατρικής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πιστωτικού αυτού ιδρύματος.

Ο Στρος-Καν είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το 2011, μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης είχε καταγγείλει ότι την βίασε.

Ο ίδιος διέψευσε την κατηγορία, η οποία αργότερα τέθηκε στο αρχείο, ενώ επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η ενάγουσα, καταβάλλοντας ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.

Η υπόθεση όμως είχε εκμηδενίσει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών ενόψει των προεδρικών εκλογών της περασμένης χρονιάς στη Γαλλία, τις οποίες τελικά κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ.