Την άμεση παρέμβαση του επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Μαρόνι «για να λύσει την υπόθεση Καλντερόλι», ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

«Η Ιταλία σήμερα είναι παρούσα στις σελίδες του ξένου Τύπου για μια υπόθεση που μας ντροπιάζει, η οποία κάνει κακό στην χώρα μας», τόνισε ο Λέτα.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφερόταν στη δήλωση-σχόλιο που έκανε την Κυριακή, το στελέχος της Λέγκας

και αντιπροέδρος μάλιστα της ιταλικής Γερουσίας Ρομπέρτο Καλντερόλι, για με τον οποίο η μαύρη υπουργός Ένταξης των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ -που κατάγεται από το Κονγκό- «θυμίζει ουρακοτάγκο».

«Απευθύνω έκκληση στην πρόεδρο της περιφέρειας του Μιλάνου και επικεφαλής της Λέγκα Ρομπέρτο Μαρόνι –με τον οποίο συνεργαζόμαστε για την Διεθνή Έκθεση του 2015– να παρέμβει ώστε να γυρίσει άμεσα η σελίδα αυτή. Διαφορετικά θα μπούμε σε λογική γενικευμένης σύγκρουσης», υπογράμμισε ο Λέτα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ζητεί ουσιαστικά την παραίτηση του Καλντερόλι από την αντιπροεδρία της Γερουσίας.

Το ίδιο ζήτησε νωρίτερα τη Δευτέρα επίσημα το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκουν τόσο ο πρωθυπουργός Λέτα όσο και η υπουργός Κιέντζ.

«Τώρα φτάνει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε περιθώρια στο ρατσισμό, στους προπηλακισμούς, στην ενθάρρυνση του κάθε απαράδεκτου ένστικτου» ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι Δημοκρατικοί.

Από την πλευρά της η υπουργός Ένταξης των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, δεν θέλησε να ζητήσει την παραίτηση του γερουσιαστή της Λέγκας. Περιορίσθηκε να τονίσει ότι ο υβριστής της «δεν προσέβαλε την ίδια αλλά την Ιταλία», κι ότι «το θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους Ιταλούς, είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν όσοι έχουν υψηλά αξιώματα στον χώρο της πολιτικής».