Ο Τιάγκο Αλκάνταρα είναι πλέον παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, η διοίκηση της οποίας πραγματοποίησε την επιθυμία του προπονητή Πεπ Γκουαρντιόλα και ήρθε σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα.

Ο 22χρονος Τιάγκο Αλκάνταρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που ο Γκουαρντιόλα ήξερε πολύ καλά από τη θητεία του στο Καμπ Νου. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής θα αγγίξει τα 25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Μπαρτσελόνα. Η Μπάγερν, που επίσης ανακοίνωσε τη συμφωνία, διευκρίνισε ότι στο ποσό αυτό έχουν προστεθεί τα έσοδα από τα δύο φιλικά μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά και η συμφωνία του ποδοσφαιριστή να παραιτηθεί από κάποιες δόσεις του συμβολαίου. Η Μπάγερν θα δώσει αμέσως στην Μπαρτσελόνα 20 εκατ. ευρώ.

«Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν η επιθυμία του προπονητή μας και είμαστε ευχαριστημένοι που πετύχαμε τη συμφωνία. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, ο οποίος θα δώσει δύναμη στην ομάδα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του τίτλου από την Ισπανία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων κάτω των 21 ετών. Στη διοργάνωση αυτή, ο Τιάγκο ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης. Ο 22χρονος ισπανός μέσος αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα ύστερα από δύο χρόνια στην πρώτη ομάδα. Εντονο ενδιαφέρον για αυτόν είχε δείξει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την οποία τελικά τον «έκλεψε» η Μπάγερν. Είναι γιος του Βραζιλιάνου Μαζίνιο, ο οποίος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αλκάνταρα θα ταξιδέψει στο Μόναχο τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Οι ετήσιες αποδοχές του αναμένεται να είναι 2,5 εκατ. ευρώ.