Εντείνονται οι αντιδράσεις των εμπόρων αλλά και της Εκκλησίας με αφορμή τη ρύθμιση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία του ζητεί να παρέμβει προσωπικά ώστε να μην προχωρήσει η ρύθμιση αυτή. «Σας παρακαλώ πολύ, να παρέμβετε εσείς προσωπικά για την απόσυρσή της», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Στην επιστολή αναφέρει επίσης ότι η νέα προσέγγιση του υπουργείου Ανάπτυξης συνεχίζει να αναστατώνει την αγορά. «Εξακολουθούμε να επιμένουμε στον κανόνα της Κυριακής αργίας και να επιδιώκουμε συγκεκριμένες και στοχευμένες εξαιρέσεις για τους μικρομεσαίους της αγοράς».

Την ίδια ώρα, επιστολή στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας έστειλε ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς με την οποία διαμαρτύρεται για την επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Κατ’ εντολήν του εβραϊκού λόμπι έγινε η κατάργηση της Κυριακής αργίας, τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης και την κυβέρνηση. Ο κ. Σεραφείμ μάλιστα φτάνει μάλιστα στο σημείο να προειδοποιήσει πως όσοι βουλευτές στηρίξουν με την ψήφο τους το νομοσχέδιο «παύουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη Μητρόπολη Πειραιώς και θα τους απαγορευτεί οποιαδήποτε παρουσία τους –ως ακοινώνητοι πλέον –σε οποιαδήποτε λατρευτική σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς διότι καταπάτησαν τον νόμο του Θεού».