Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση ζήτησε την Κυριακή «την άμεση παραίτηση» του επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι μετά τη δημοσίευση στον Τύπο συνομιλιών μέσω μηνυμάτων SMS, οι οποίες κατά το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αποδεικνύουν την «συνενοχή» του Πρωθυπουργού στο σκάνδαλο με τον φυλακισμένο πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματός (ΡΡ).

«Ενώπιον της αφόρητης πολιτικής κατάστασης που διατρέχει την Ισπανία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι υποχρεωμένο να αξιώσει την άμεση παραίτηση του προέδρου της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουβακάλβα.

«Αυτό το αίτημα για παραίτηση διακόπτει κάθε σχέση με το Λαϊκό Κόμμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σήμερα η  εφημερίδα El Moundo, δημοσίευσε την εικόνα μίας οθόνης κινητού τηλεφώνου στην οποία είναι αναγνώσιμος ένας κατάλογος μηνυμάτων, που φέρεται ότι έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του Ραχόι και του υπόδικου ταμία του ΡΡ,  Λούις Μπάρθενας, ο οποίος από τις 27 Ιουνίου βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση των διπλών βιβλίων του κόμματος.

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται σήμερα ξεκινούν από τον Μάιο του 2011 και καταλήγουν στον Μάρτιο του 2013 και σύμφωνα με την εφημερίδα αποδεικνύουν πως ο «Μαριάνο Ραχόι διατηρούσε άμεση και αδιάλειπτη επαφή» με τον Μπάρθενας και του «ζητούσε να αρνηθεί την ύπαρξη μυστικών λογιστικών βιβλίων και συμπληρωματικές πληρωμές» μελών του ΡΡ, μεταξύ των οποίων και του ίδιου, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα.

«Λουΐς, το κατανοώ, δείξε δύναμη. Θα σου τηλεφωνήσω αύριο. Σε φιλώ», αναφέρεται ενδεικτικά σε ένα από τα επίμαχα μηνύματα, , που αποδίδεται στον Ραχόι με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου, δηλαδή τη μέρα που η El Moundo  είχε αποκαλύψει πως στελέχη του ΡΡ λάμβαναν μη δεδηλωμένους μισθούς που προέρχονταν από δωρεές ιδιωτικών εταιρειών.

Στις 14 Μαρτίου, ο Μπάρθενας εξοργισμένος δηλώνει στον Ραχόι πως αισθάνεται «απελευθερωμένος από κάθε δέσμευση προς εσένα και το κόμμα», τονίζει η Ελ Μούνδο, η οποία υπογραμμίζει πως είναι τότε που ο πρώην ταμίας αποφάσισε να μιλήσει στον τύπο για «να αποκαλύψει τα πραγματικά λογιστικά» του κόμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από