Από την αφάνεια και τα γήπεδα της Α2, στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, στο Νο15 των ντραφτ και στο… Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBAEUROPE, του ευρωπαϊκού κλάδου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για όσα ζει αυτό το καλοκαίρι με αφορμή και τις εμφανίσεις του με την εθνική Ελλάδας Νέων στο Ευρωμπάσκετ της Εσθονίας.

Ο ίδιος δηλώνει «προσγειωμένος» και εύχεται να κυνηγούσε «το όνειρο χωρίς όλον αυτόν τον θόρυβο».Ο 18χρονος διεθνής λέει ότι μαζεύει φωτογραφίες που τον δείχνουν να αγωνίζονται και φυσικά ήθελε μερικές για να θυμάται την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα γαλανόλευκα. Ετσι, όταν τελείωσε το παιχνίδι με τη Σερβία ζήτησε μερικές από τον φωτογράφο της διοργάνωσης!

«Ήταν το πρώτο μου επίσημο παιχνίδι με την Εθνική ομάδα, το πρώτο μου παιχνίδι σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ήθελα να έχω μερικές αναμνήσεις. Μου αρέσουν οι φωτογραφίες από τα παιχνίδια, έχω πολλές δικές μου, αλλά δεν είχα καμία δική μου που παίζω για την Εθνική», είπε αρχικά.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν του αρέσει καθόλου να είναι στο επίκεντρο: «Δεν μου αρέσει να είμαι το επίκεντρο, τώρα υπάρχει μεγάλη προβολή, πάντα κάτι γράφεται για μένα είτε καλό είτε κακό. Δεν μου αρέσει! Υπάρχει πολύ δημοσιότητα, μακάρι να πήγαινα στο ΝΒΑ, χωρίς όλο αυτό τον θόρυβο των media».

Όσο για τη νέα του ζωή με τους Μιλγούκι Μπακς: «Σίγουρα είναι νωρίς για να πάω στο ΝΒΑ, σκεφτόμουν ότι δεν είμαι έτοιμος και ότι θα πρέπει να εξελιχθώ, αλλά πρώτος θέλω να πιστεύω στον εαυτό μου και δεύτερον ξέρω ότι θα δουλέψω όσο πρέπει για να είμαι σε θέση να αγωνιστώ εκεί. Πιστεύω ότι με αυτό το βήμα θα εξελιχθώ περισσότερο, ειδικά τώρα που είμαι σε μικρή ηλικία».

Μπορεί πλέον να ανήκει στους Μπακς, ωστόσο πάντα είναι αρκετά προσγειωμένος: «Το ότι είμαι παίκτης ΝΒΑ πλέον δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος από τους άλλους. Είναι απλό. Επέλεξα να πάω τώρα τους Μιλγουόκι Μπακς αντί στη Σαραγόσα, έτσι ώστε το σώμα μου να χτιστεί γρήγορα και να μείνω περισσότερα χρόνια στο ΝΒΑ, που είναι και το όνειρό μου».

Όσο για το πως άρχισε να ασχολείται με το μπάσκετ: «Το μπάσκετ για μένα ήταν ένα άθλημα όπως όλα τα άλλα. Σαν το χόκεϊ ή το μπέιζμπολ. Άρχισα να παίζω εξαιτίας του αδελφού μου, Θανάση και στη συνέχεια για να ζω. Βέβαια ήταν αδύνατο να μην ερωτευτώ το μπάσκετ, μία φορά να παίξεις και παθιάζεσαι γρήγορα με αυτό».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέχεια μίλησε για την εμπειρία του με την Εθνική Νέων: «Είναι όμορφα, περνούμε υπέροχα με όλη την ομάδα. Δεν περίμενα ότι θα κάνουμε τόσο καλό ξεκίνημα με 4/4 παιχνίδια, αλλά έχουμε καλή ομάδα και ήμουν σίγουρος ότι θα περάσουμε στον επόμενο γύρο. Στα φιλικά δεν παίξαμε τόσο καλά.

Υπάρχει όμορφη ατμόσφαιρα στην ομάδα, δεθήκαμε πολύ γρήγορα κι ένας διαφορετικός παίκτης κάθε φορά μπορεί να οδηγήσει την ομάδα. Εχουμε τόσους ταλαντούχους παίκτες – ονόμασε όλους τους συμπαίκτες του – και ανθρώπους στον πάγκο που κάνουν τη διαφορά».

Τέλος, για το αν θέλει να παίξει ξανά στην Εθνική: «Σίγουρα θέλω να παίξω με την Ανδρών στον μέλλον. Θα μου άρεσε να αγωνιστώ γι’ αυτή την ομάδα, θα προσπαθήσω 100% για να χτίσω το σώμα μου και να αποκτήσω την απαραίτητη φυσική κατάσταση όσο πιο γρήγορα μπορώ. Αν όλα πάνε καλά και μείνω υγιής, ελπίζω μία μέσα να παίξω για την Εθνική Ανδρών».