Σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για «ομιλία γεμάτη ύβρεις και συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια».

«Αδύναμος να διαλύσει τις συνιστώσες του, ανίκανος να αντιμετωπίσει την κριτική, ο κύριος Τσίπρας περιορίστηκε σε μια ομιλία γεμάτη ύβρεις» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το απόγευμα του Σαββάτου.

»Χωρίς καμία καθαρή απάντηση, με συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια, το μόνο που θέλει είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν»

»Η Ελλάδα έχει ανάγκη να στραφεί στο μέλλον» κατέληξε.

Σχόλιο ΠΑΣΟΚ

«Ο κύριος Τσίπρας με την ομιλία του σήμερα, παρέδωσε μαθήματα Δημοκρατίας στις συνιστώσες, στον κ. Λαφαζάνη και στον κ. Γλέζο» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του συνεχίζει: «Βεβαίως ξέχασε ότι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι να μην εμποδίζεται η ελεύθερη έκφραση και των άλλων, όπως έγινε χθες στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά.

» Ο κύριος Τσίπρας σήμερα επέλεξε τους εσωκομματικούς του συμμάχους στο πρόσωπο του κ. Μιχελογιαννάκη, της κ. Κατσέλη, του κ. Καλφαγιάννη και του κ. Μπαλασόπουλου.

» Κατά τα άλλα ο ανένδοτος που κήρυξε αφορά τις υπόλοιπες συνιστώσες του. Στο δίλημμα ‘ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ή χαιρετίσματα’ που έθεσε ο κ. Τσίπρας διαλέγουμε τα χαιρετίσματα».

Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Στον αμήχανο και εκτός τόπου και χρόνου κυβερνητικό εκπρόσωπο και στους εταίρους του από το ΠΑΣΟΚ ευχόμαστε περαστικά» ανταπάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.