Περισσότεροι από 230 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο ή θεωρούνται αγνοούμενοι στην Κίνα εξαιτίας των ισχυρών βροχών σε ολόκληρη τη χώρα από την Κυριακή, οι οποίες έχουν προκαλέσει τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, έγινε γνωστό την Παρασκευή από επίσημες πηγές.

Μόνο στην επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, κατολισθήσεις και πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 56 ανθρώπους, ενώ 178 άνθρωποι παραμένουν εξαφανισμένοι, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό ο οποίος ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποθέσεων των Πολιτών.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι της επαρχίας Σετσουάν έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, πρόσθεσε το υπουργείο, ενώ περισσότερες από 20.000 κατοικίες έχουν καταστραφεί.

Οι επαρχιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι σχεδόν 240.000 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα θεωρούνται αγνοούμενα από την Κυριακή στην επαρχία Γιανάν, στο βορρά, όπου οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους πλημμυρών και κατολισθήσεων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι επίσημοι απολογισμοί κάνουν επίσης αναφορές σε θανάτους σε άλλες περιοχές της χώρας, από τις κεντρικές επαρχίες Χενάν και Χουμπέι ως την επαρχία Νινγκσιά.

Οι πλημμύρες αναμένεται να συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες, καθώς η Κίνα προετοιμάζεται την Παρασκευή για την έλευση του τυφώνα Σούλικ, ο οποίος αναμένεται να πλήξει μέσα στις προσεχείς ώρες την Ταϊβάν και πιθανολογείται ότι θα συνεχίσει την πορεία του προς τις ακτές της ηπειρωτικής Κίνας.

Η κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας για την άνοδο της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Γιανγκτσέ καθώς πλησιάζει ο τυφώνας, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από