Η αστυνομία του Κεμπέκ ανέφερε ότι οι αγνοούμενοι μετά από την φονική έκρηξη που προκάλεσε ο εκτροχιασμός εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε πετρέλαιο, στην πόλη Λακ- Μεγκαντίκ, θεωρούνται πλέον νεκροί.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικλ Φοργκέτ, ο συνολικός αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται σε 30 ενώ 20 άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένα νεκροί καθώς αναγνωρίστηκαν.

«Συναντηθήκαμε με τις οικογένειες αυτών των 50 ανθρώπων που φαίνεται να έχασαν τη ζωή τους», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ στους δημοσιογράφους.

Η προηγούμενη ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε 15 νεκρούς και 45 αγνοούμενους.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας στην οποία ανήκει το τρένο που έφερε το θάνατο και την καταστροφή σε αυτή τη μικρή τουριστική πόλη του Κεμπέκ, είχε δηλώσει ότι ο μηχανοδηγός πιθανώς δεν ενεργοποίησε τα μηχανικά φρένα για τα 72 βαγόνια του τρένου που το καθένα περιέχει 100 τόνους πετρέλαιο.

Ο Εντουαρντ Μπέρκχαρντ κατήγγειλε ότι ο μηχανοδηγός αρχικά είχε δηλώσει ότι ενεργοποίησε 11 χειρόφρενα, όμως αυτό ήταν ψέμα.

«Στην αρχή τον πιστέψαμε αλλά τώρα δεν τον πιστεύουμε» τόνισε ο πρόεδρος της σιδηροδρομικής εταιρείας προσθέτοντας ότι ο μηχανοδηγός απολύθηκε χωρίς αποζημίωση.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ωστόσο έχει τον υψηλότερο δείκτη ατυχημάτων σε ΗΠΑ και Καναδά με 36,1 ατυχήματα ανά 1 εκατομμύριο μίλια έναντι 14, που είναι ο μέσος όρος στις δύο χώρες.