Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων λιτότητας. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και, μετά από πορεία μέσω της οδού Σταδίου, οι διαδηλωτές έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος.

Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

«Δυστυχώς δεν περνά μέρα που να μην φέρνουν νέα – όλο και πιο βάρβαρα – μέτρα ενάντια στο λαό. Πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι σε όλες τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, πρέπει όλοι μαζί να βρεθούν στους δρόμους του αγώνα, μια γροθιά. Για να απαλλαγούμε επιτέλους μια και καλή από μνημόνια, από αφεντικά» δήλωσε από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Λαϊκή συμμαχία για να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία. Αυτό είναι το μήνυμα και του αποψινού συλλαλητηρίου και των επόμενων απεργιακών αγωνιστικών κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες» κατέληξε.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ

Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος κατά του νέου πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ).

Εξω από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, βρίσκονται δημοτικοί αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους κατά του μέτρου της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας.

Δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί αστυνομικοί ζητούν από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, να προβεί σε αναστολή λειτουργίας του δήμου, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

Νωρίτερα οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από την Αγίου Κωνσταντίνου προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια προς τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπου συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή του κόμματος Κωνσταντίνο Τσιμάρα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Σάββατο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, και την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται μάλιστα να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίστηκε στάση εργασίας σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου ενώ στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έχει απευθύνει κάλεσμα η ΓΣΕΕ.

Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.