Μια χώρα χωρίς υπηρεσίες πληροφοριών θα ήταν «υπερβολικά ευάλωτη», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην υπόθεση παρακολουθήσεων από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι ο πιο πιστός σύμμαχος της Γερμανίας εδώ και δεκαετίες, ενώ απέρριψε την σύγκριση της δράσης των μυστικών υπηρεσιών με αυτήν της Στάζι.

Σε συνέντευξή της, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη στην εφημερίδα «Die Zeit», η Καγκελάριος υποστηρίζει την συνεργασία των γερμανικών υπηρεσιών με τις αντίστοιχες αμερικανικές, επισημαίνοντας ότι εξυπηρετεί την ασφάλεια της Γερμανίας και τονίζει ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ομοιότητα μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και των αντίστοιχων υπηρεσιών στα δημοκρατικά κράτη».

Προσθέτει, μάλιστα, ότι αυτή η σύγκριση επιτυγχάνει μόνο να υποβαθμίσει όσα έκανε η Στάζι στους πολίτες της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η κυρία Μέρκελ επισήμανε, πάντως, ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν το τελευταίο διάστημα και ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ασφαλείας των πολιτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από