Οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων συνεχίζονται. Χθες μετακινήθηκαν τρεις σπουδαίοι παίκτες, με κυριότερο τον Νταβίντ Βίγια ο οποίος θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οπως ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα, για την παραχώρηση του 31χρονου επιθετικού θα πάρει 2,1 εκατ. ευρώ για αυτή τη χρονιά και άλλα 2 εκατ. αν παραμείνει στη Μαδρίτη και την επομένη. Ο Βίγια θα αντικαταστήσει στην Ατλέτικο τον Φαλκάο, ο οποίος μεταγράφηκε στη Μονακό. Να σημειώσουμε ότι τα πρώτα ματς του Βίγια με τη φανέλα της Ατλέτικο θα είναι στο ισπανικό Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα.

Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε τη συμφωνία με έναν πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα από την οποία άρχισε την καριέρα του πριν από 13 χρόνια. Ο Αμπιντάλ υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο, με οψιόν για άλλον έναν.

Σε συμφωνία κατέληξαν επίσης Μπάγερν και Φιορεντίνα για τη μεταγραφή του επιθετικού Μάριο Γκόμες. Ο τελευταίος ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή της Μπάγερν πριν από τέσσερα χρόνια. Την τελευταία περίοδο ήταν αναπληρωματικός του Μάτζουκιτς και, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της γερμανικής ομάδας Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, ζήτησε να φύγει. Ετσι, δέχτηκε την πρόταση της Φιορεντίνα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στη Μαδρίτη και αυτό είναι επιθυμία και της ομάδας. Ο Πέρεθ πρόσθεσε ότι δεν έχουν συζητήσει τελευταία για νέο συμβόλαιο, αφού ο πορτογάλος άσος είναι σε διακοπές. Ο πρόεδρος της Ρεάλ αρνήθηκε επίσης ότι έχει στα χέρια του πρόταση για τον Ιγκουαΐν, τον οποίο ήθελε η Αρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πρότεινε όμως στη Λίβερπουλ 30 εκατ. στερλίνες για την απόκτηση του Λουίς Σουάρες, αλλά πήρε αρνητική απάντηση.

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να κλείσουν οι μεταγραφές του Αλβαρο Νεγρέδο της Σεβίλλης στη Μάντσεστερ Σίτι και του Εντισον Καβάνι από τη Νάπολι στην Παρί Σεν Ζερμέν.