Ανατρέπονται τα δεδομένα στο διαγωνισμό πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από αλλαγή της τελευταίας στιγμής στους όρους έκφρασης των οικονομικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ενημέρωσε τις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank ότι το τίμημα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό με μετρητά.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι η απόφαση για αλλαγή της οικονομικής έκφρασης των προτάσεων οδηγεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην «αγκαλιά» της Eurobank.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, ΕΤΕ και Alpha Bank εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του ΤΤ και κατέθεσαν προσφορά.

Η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών έληξε στις 7 το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου και ο αντιπρόεδρος του ΤΧΣ Αναστάσιος Γάγαλης εισηγήθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ την ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου λόγω της αιφνίδιας αλλαγής των όρων των οικονομικών προσφορών. Ωστόσο, η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου πρόκρινε τη συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης, που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, οδηγεί το ΤΤ στην Eurobank.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του ΤΤ ότι το προσφερόμενο τίμημα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό μετοχών με μετρητά.