Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει πωλητήριο στους Χαμπίμπ Σο και Αντρέ Πίντο, ενώ ο Ορέστης Καρνέζης έφθασε μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην ισπανική Μπέτις.

Οι Σο, Πίντο βρίσκονται εκτός πλάνων του Γιάννη Αναστασίου. Παράλληλα γίνονται ενέργειες προκειμένου οι Πράσινοι να απαγκιστρωθούν από τα ψηλά συμβόλαια των Βιτόλο, Τοτσέ, Βελάσκες, Κουίνσι.

Ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Ορέστης Καρνέζης βρέθηκε πολύ κοντά στη μετακίνηση του στη Μπέτις. Η ομάδα της Σεβίλλης έκανε πρόταση 600.000 ευρώ στους Πράσινους για την απόκτηση του Καρνέζη, ωστόσο λόγω καθυστέρησης εγγράφων η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε.

Στον Παναθηναϊκό βλέπουν με αισιοδοξία το θέμα της παραχώρησης των Σο, Πίντο. Ομάδα της Μέσης Ανατολής πρόσφερε 375.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του σενεγαλέζου μέσου, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει από ευρωπαϊκή ομάδα για την παραχώρηση του Πίντο.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περιμένει από τους Βιτόλο, Τοτσέ, Βελάσκες, Κουίνσι να φέρουν προτάσεις. Οι Πράσινοι θέλουν να ξεφορτωθούν τα ψηλά συμβόλαια των τεσσάρων ποδοσφαιριστών και τους έχει στείλει μήνυμα να βρουν ομάδες για να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό.

Εξάλλου έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΟ έκανε ενέργειες για να αποκτήσει τον 31χρονο διεθνή αμυντικό Μπόστιαν Σέζαρ, αλλά ο Σλοβένος ανανέωσε τη συνεργασία του με την Κιέβο Βερόνα. Στόχος της διοίκησης του Γιάννη Αλαφούζου είναι να αποκτηθούν πέντε ποδοσφαιριστές: Στόπερ, εξτρέμ στη δεξιά πλευρά, μέσος σε ρόλο δημιουργού, αριστερός οπισθοφύλακας και σέντερ φορ. Ακόμα στον αέρα βρίσκεται το θέμα της παραμονής του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Για τη θέση του δεξιού εξτρέμ οι προσπάθειες εντοπίζονται στον δανεισμό του Σισοκό από τη Βόλφσμπουργκ. Για τη θέση του σέντερ φορ ο Αναστασίου έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Τζόφρι Καστιγιόν του Αγιαξ.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι το συμβόλαιο του σουηδού επιθετικού Μάρκους Μπερκ είναι διάρκειας τεσσάρων χρόνων. Ο Μπεργκ βρίσκεται στη Γερμανία, καθώς η σύζυγός του, Ζοζεφίν είναι έγκυος (αναμένεται να γεννήσει μέχρι στις 14 Ιουλίου). Ετσι ο σουηδός επιθετικός θα παραμείνει στο Αμβούργο για μία-δύο εβδομάδες και θα προπονείται με την ομώνυμη ομάδα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει οικογενειακώς για την Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση και θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο «Απήλιον» θα γίνονται από τις 11 Ιουλίου οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι όταν επιστρέψουν από την Ολλανδία στην Αθήνα θα συνεχίσουν το πρόγραμμα προετοιμασίας στο «Απήλιον». Ηδη από την Δευτέρα άρχισε η μετακόμιση του υλικού και των πραγμάτων από την Παιανία. Εξάλλου θα ξεκινήσουν και τα έργα με τη δημιουργία δύο νέων γηπέδων στο νέο αθλητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, το οποίο αναμένεται να πάρει την ονομασία «Γιώργος Καλαφάτης» προς τιμήν του ιδρυτή του Παναθηναϊκού. Πάντως δεν αποκλείεται να γίνει και ψηφοφορία μέσω ίντερνετ για την ονομασία του Αθλητικού Κέντρου.