«Η ιστορία τελείωσε. Ο Βασίλης Σπανούλης μόλις υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό για τρία ακόμα χρόνια».

Το μήνυμα αυτό ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο Σέρβος μάνατζερ Μίσκο Ραζνάτοβιτς, που απλά παραβρέθηκε στο ραντεβού των δύο πλευρών, δεδομένου ότι ο Βασίλης Σπανούλης με τους αδελφούς Αγγελόπουλους τα είχαν βρει σε όλα από την Παρασκευή.

Σε αντίθεση με τον Χάινς (που δεν είδε ποτέ τετ α τετ τους προέδρους) ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης επέλεξε, όπως συνηθίζει, την τετ α τετ επαφή με τους διοικούντες με τους οποίους έχει εξαιρετική σχέση και έτσι όλα τελείωσαν εκεί.

«Η αγάπη που εισέπραττα από τον κόσμο ήταν απίστευτη σε βαθμό που δεν μπορούσα καν να φανταστώ. Ήταν σε επίπεδα που ποτέ στη ζωή μου δεν πίστευα ότι μπορεί να φτάσει»

Η ατάκα του Βασίλη Σπανούλη στην κάμερα του ιντερνετικού καναλιού της ομάδας, δείχνει το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην απόφασή του οι εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου προς το πρόσωπό του.

Παράλληλα η άριστη σχέση αλλά και η εγγύηση που προσφέρουν στο σύλλογο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ήταν ένας ακόμα καθοριστικός παράγοντας.

«Πραγματικά είμαι ευτυχισμένος που μένω στην οικογένεια του Ολυμπιακού κάτω από τη διοίκηση των κύριων Αγγελόπουλων με το προπονητικό επιτελείο, τους συμπαίκτες μου που έχουμε ζήσει απίστευτες στιγμές. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πλέον μας περιμένει πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο» συνέχισε ο Kill Bill που έκανε και μια ευχή:

«Εύχομαι να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει και θα είναι πάντα υψηλοί γιατί ο Ολυμπιακός έχει γράψει ιστορία τα τελευταία δύο χρόνια και πρέπει να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο μεράκι, με περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη δίψα. Στόχος μας είναι, χωρίς να είμαστε αχάριστοι, πάντα να κοιτάμε το παραπάνω. Εμείς θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, θα έχουμε χαμηλά το κεφάλι, με ταπεινότητα, όπως διακρίνει το σύλλογο και την οικογένεια των κύριων Αγγελόπουλων, με σεβασμό σε αυτό που κάνουμε και πολλή δουλειά θα προσπαθήσουμε να φέρουμε και πάλι επιτυχίες στον Ολυμπιακό».

Από την πλευρά τους οι διοικητικοί ηγέτες της ομάδας, μπορούν να νοιώθουν υπερήφανοι που κράτησαν σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο της χώρας τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη του Ολυμπιακο. Διότι δεν είναι μόνο τα έξι εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει ο Σπανούλης στα τρία χρόνια, αλλά και η εφορία που θα πληρώσουν και είναι στο 40%. Συνεπώς είναι ένα μεγάλο συμβόλαιο για τον κορυφαίο όμως παίκτη της γηραιάς ηπείρου και των Πρωταθλητών Ευρώπης.

«Ο κάθε παίκτης είναι και άνθρωπος, έχει και συναίσθημα και όταν βλέπει δύο ανθρώπους να τον αγαπούν και μαζί με αυτόν να θέλουν να συνεχίσουν τις επιτυχίες στην Ευρώπη, δεν χρειαζόταν κάτι άλλο για να αποφασίσει. Υπογράψαμε με το Βασίλη για τρία χρόνια και στόχος είναι να συνεχίσουμε τις επιτυχίες. Ήταν πιο εύκολο να υπογράψουμε τώρα γιατί μας ξέρει και τον ξέρουμε. Μιλήσαμε πολλές ώρες, τα είπαμε όλα, ο καθένας τι τον απασχολούσε» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναγιώτης Αγγελόπουλος ενώ ο αδελφός του Γιώργος πρόσθεσε:

«Δεν υπήρχε ανησυχία, περιμέναμε να μιλήσουμε μαζί του. Μιλήσαμε, τα είπαμε καλά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, το έχουμε ξαναπεί. Στόχοι δεν έχουν μπει ακόμη, θα ξεκινήσουμε από το μηδέν πάντως».

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του παίκτη το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι την Παρασκευή θα γνωρίζει και τι μέλλει γενέσθαι με Περπέρογλου και Μαυροκεφαλίδη.

Ο πρώτος έχει δικαίωμα να φέρει ανώτερη πρόταση από άλλη ομάδα και αν ο Ολυμπιακος δεν την «ματσάρει» μπορεί να φύγει, όμως δεν δείχνει να είναι κάτι τέτοιο στις προθέσεις τους.

Όσον αφορά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στο λιμάνι και τον Ολυμπιακό (που του έκανε βελτιωμένη πρόταση για διετές συμβόλαιο με 600.000 ευρώ ετησίως), αλλά κοιτάει και άλλες προτάσεις. Θα απαντήσει ίσως και σήμερα ή το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οσον αφορά το θέμα του ξένου ψηλού ο Ντέιβις της Χίμκι αποτελεί τον διακαή πόθο του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά τα λεφτά που ζητάει η ομάδα του για να τον αποδεσμεύσει είναι πολλά (1.000.000 ευρώ) με τον Ολυμπιακό να προσφέρει κάτι λιγότερο από το 1/3 (300.000).