Πολλές αδυναμίες παρουσίασε ο Παναθηναϊκός και ηττήθηκε με 2-0 από την Ανόρθωση στο φιλικό ματς της Δευτέρας επί ολλανδικού εδάφους. Ο τεχνικός του ΠΑΟ Γιάννης Αναστασίου δοκίμασε το σύστημα 4-3-3, πραγματοποίησε πολλές αλλαγές και καλύτερος σε απόδοση παίκτης των Πρασίνων αναδείχτηκε ο Ορέστης Καρνέζης. Ο διεθνής γκολκίπερ σταμάτησε τρεις φορές τους Κύπριους και έτσι το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο 49΄ ο Αντιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Δώνη και ο ίδιος παίκτης της Ανόρθωσης(Αντιτς)με πέναλτι νίκησε τον Καρνέζη(1-0). Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Θεοδώρου με συρτό σουτ(75’). Ο Αναγνωστόπουλος που είχε πάρει τη θέση του Καρνέζη έπεσε στη γωνία του αλλά δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Οι Πράσινοι είχαν τρεξίματα στο α΄ ημίχρονο, έδειξαν διάθεση στο τερέν, έβγαλαν επιθέσεις όμως δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα της κυπριακής ομάδας. Το νέο απόκτημα του ΠΑΟ, ο Μέντες ντα Σίλβα που έκανε ντεμπούτο(μπήκε αλλαγή στο 66΄) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας. Ο Αναστασίου περιμένει τις προσθήκες στο ρόστερ, όμως έχει συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα του θέλει πολλή δουλειά για να φθάσει στο επιθυμητό σημείο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Καρνέζης, Αναστασόπουλος, Ααράμπ, Ρισβάνης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Σταματάκης, Μουζακίτης, Μπαϊράμι, Γιαννιτσάνης. Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Καρνέζης(66΄ Αναγνωστόπουλος), Σπυρόπουλος, Ααράμπ, Ρισβάνης(66΄ Μέντες ντα Σίλβα), Λαγός, Δώνης, Αναστασόπουλος, Σταματάκης, Ντίνας, Κουσίδης, Γιαννιτσάνης.

*Για την ενίσχυση στην αριστερή πλευρά της άμυνας οι Πράσινοι εξετάζουν την περίπτωση του 28χρονου Μαριάνο Γκονζάλες Μαρότο ή «Νάνο» ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Πονφεραντίνια (ομάδα β΄ κατηγορίας της Ισπανία ).

Οι εκλογές στον Ερασιτέχνη

Στα χέρια των οπαδών του Παναθηναϊκού πέρασε την Δευτέρα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Στις εκλογές που έγιναν στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον έφορο του γυναικείου μπάσκετ, Ηλία Μιχαλαριά. Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης(έλαβε 83 ψήφους) υπάρχουν εκπρόσωποι από τους οργανωμένους οπαδούς, από τον Ενιαίο Φορέα και το Παναθηναϊκό Κίνημα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ηλίας Μιχαλαριάς έθεσε στόχο την εξυγίανση των οικονομικών του Ερασιτέχνη.

Αρνητική εντύπωση δημιούργησε η απουσία ιστορικών στελεχών του ΠΑΟ. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη και θα συγκροτηθεί σε σώμα.