Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που από το μεσημέρι της Δευτέρας κυριολεκτικά λαχτάρησε τους κατοίκους της Ελασσόνας, καθώς εκδηλώθηκε σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, κοντά σε στρατόπεδο όπου υπάρχουν 40 αποθήκες πυρομαχικών διάσπαρτες σε δασώδη έκταση με πεύκα.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες πυροσβεστικών δυνάμεων, από έδαφος και αέρα και με την συνδρομή 100 περίπου στρατιωτών από ένα σημείο και τελικά η επιχείρηση κατάσβεσης είχε αίσιο τέλος, χωρίς ωστόσο να έχει εκλείψει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης, καθώς στην περιοχή υπάρχει πολλή καύσιμη ύλη.

Όπως δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Νίκος Μιχαλάκης, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο ωστόσο, επειδή οι εστίες είναι διάσπαρτες και η περιοχή δύσβατη, οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν κανονικά ελέγχοντας το σύνολο της έκτασης όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Για το λόγο αυτό, οι δυνάμεις τόσο της πυροσβεστικής όσο και του στρατού (συνολικά περί τα 170 άτομα), θα βρίσκονται σε επιφυλακή όλη την νύχτα εξετάζοντας εξονυχιστικά την περιοχή.

Στο μεταξύ, πέριξ των αποθηκών πυρομαχικών, οι οποίες φυλάσσονται από στρατιώτες, δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες, ενώ δασεργάτες έχουν αναλάβει να κόψουν τα καμένα δένδρα προκειμένου να τα απομακρύνουν.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, ο όποιος νωρίτερα το απόγευμα είχε εκδώσει εντολή εκκένωσης της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους, καθώς η φωτιά ήταν τότε -πριν αλλάξει η φορά του ανέμου- πολύ κοντά στις αποθήκες, υπογράμμισε ότι η απομάκρυνση του συγκεκριμένου στρατοπέδου, που βρίσκεται 500 μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια της πόλης, αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου.

Αίτημα, το οποίο, όπως είπε, κατ΄ επανάληψη έχει τεθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς όμως να έχει τύχη ανταπόκρισης.