Παρουσιάστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης τους για την υπόθεση Α. Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης.

Οι δύο άντρες συνοδεύονταν από τους δικηγόρους τους, μεταξύ των οποίων και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία τους εκπροσωπεί στα ελληνικά δικαστήρια.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού Γιώτα Κυριακίδου περιέγραψε σε συντομία τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η έκδοση και των δύο στην Ελλάδα και τα οποία αφορούν νομιμοποίηση προϊόντος εγκλήματος μεταξύ των 1997-2001.

Το Δικαστήριο όρισε ακρόαση για την υπόθεση στις 18 Ιουλίου και προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία τους στο δικαστήριο διέταξε να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, και να καταβάλει ο καθένας εγγύηση 200.000 ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, καθώς και να παρουσιάζονται και τρεις φορές την εβδομάδα στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής τους.

Οι ελληνικές αρχές, είχαν προχωρήσει σε έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τον Ντ. Μιχαηλίδη και τον γιο του, μετά από αίτημα των ανακριτών σχετικά με την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των TOR-M1.

Ο κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας των TOR-M1 από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.