Ο Ράφικ Τζιμπούρ βρέθηκε στην Τουρκία προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο στην Μπουρσασπόρ αναφέρουν δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα και στην Αλγερία. Τον τελευταίο καιρό οι Τούρκοι με εκτενή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την προσπάθεια της Μπουρσασπόρ για να αποκτήσει τον φορ του Ολυμπιακού Ράφικ Τζιμπούρ. Ο αλγερινός διεθνής επιθετικός θέλει 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως και οι Τούρκοι φαίνεται ότι θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του. Η «Bursahakimiyet» επισημαίνει πως ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού μαζί με τα μέλη της οικογενείας του ταξίδευσε στην Τουρκία. Ο Αλγερινός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Μπουρσασπόρ και είδε το προπονητικό κέντρο της τουρκικής ομάδας. Μίλησε με τους παράγοντες της Μπούρσα για το ενδεχόμενο της μεταγραφής του. Οι Τούρκοι αναφέρονται στις δυσκολίες που παρουσιάζει η μετακίνηση του Τζιμπούρ στην Μπουρσασπόρ λόγω του συμβολαίου που έχει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Από τον Ολυμπιακό υπήρξε ενημέρωση ότι ο 29χρονος Αλγερινός σε συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Γιάννη Βρέντζο και τον αθλητικό διευθυντή Πιέρ Ισά ζήτησε άδεια(λόγω των υποχρεώσεων του στην εθνική Αλγερίας) και του δόθηκε.

Σε περίπτωση που πάρει μεταγραφή ο Τζιμπούρ, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση σέντερ φορ. Ενας από τους επιθετικούς που έχει απασχολήσει τους Ερυθρόλευκους είναι ο Φίλιπ Τζόρτζεβιτς της Ναντ. Η «L’ Equipe» σημειώνει ότι ο γαλλικός σύλλογος ζητάει 5 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, όμως αυτό το ποσόν δεν πρόκειται να δοθεί από τον Ολυμπιακό.

Δύο επιθετικοί που βρίσκονται στο προσκήνιο για τους Ερυθρόλευκους είναι: Ο Ιταλός Ρολάντο Μπιάνκι(έμεινε ελεύθερος από την Τορίνο)και ο Κριστιάν Στουάνι της Εσπανιόλ.

Στο μεταξύ σε ρυθμούς Μοργκάν Αμαλφιτανό και Μοχάμεντ Σισοκό κινείται ο Ολυμπιακός. Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Πιέρ Ισά κάνει τις διαπραγματεύσεις για τους δύο ποδοσφαιριστές και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις. Για τον 28χρονο γάλλο μεσοεπιθετικό οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει πρόταση 1,2 εκατ. ευρώ στη Μαρσέιγ. Οι Γάλλοι ζητάνε 2 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον Ολυμπιακό ο Αμαλφιτανό έχει συμφωνήσει για να συνεχίσει την καριέρα στους πρωταθλητές Ελλάδας. Γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο παίκτης δεν θέλει να αποχωρήσει από το Σαμπιονά, όμως η διοίκηση του συλλόγου της Μασσαλίας μπορεί να παραχωρήσει τον Αμαλφιτανό με συμφέρουσα πρόταση.

Για τον γάλλο μεσοεπιθετικό έχει ενδιαφερθεί η Γουέστ Χαμ. Ωστόσο οι Αγγλοι δεν φαίνεται ότι μπορεί να καλύψουν τις απαιτήσεις της Μαρσέιγ(2 εκατ. ευρώ). Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε επαφές με τους Γάλλους στην προσπάθεια να πετύχουν τη μεταγραφή στο ποσόν των 1,2-1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εξετάζεται η περίπτωση δανεισμού του Αμαλφιτανό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2014.

Οσον αφορά τον Σισοκό, ο Πιέρ Ισά έχει χτυπήσει την πόρτα της Παρί Σεν Ζερμέν καθώς ο Μίτσελ πιστεύει ότι ο αμυντικός μέσος από το Μάλι έχει τις δυνατότητες να προσφέρει σημαντικές βοήθειες στη μεσαία γραμμή. Τον Σισοκό θέλει ο Ράφα Μπενίτεθ στη Νάπολι και έτσι παρουσιάζει υψηλό βαθμό δυσκολίας η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Πάντως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει με στόχο να ντυθούν στα Ερυθρόλευκα οι Αμαλφιτανό, Σισοκό.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι κεντρικό θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της

UEFA με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό. Το δημοσίευμα καταλήγει ότι πιθανώς θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του 37χρονου αργεντινού μεσοεπιθετικού. Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός περιμένει προτάσεις από το ομάδες του εξωτερικού για την παραχώρηση των Μασάντο, Γκρέκο. Για τον Ιταλό υπάρχουν δημοσιεύματα που σημειώνουν ότι η Κιέβο Βερόνα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του.

Αρχισε την Κυριακή η προετοιμασία των Ερυθρόλευκων ενόψει της νέας περιόδου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη κεκλεισμένων των θυρών. Ο Μίτσελ χώρισε σε γκρουπ τους ποδοσφαιριστές για τις αιματολογικές εξετάσεις και τα εργομετρικά τεστ. Απουσίασαν με άδεια οι Κάρολ, Ολαιτάν, Τζιμπούρ. Την Δευτέρα(13.00) ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση των Λεάντρο Σαλίνο, Τόμας Ντε Βισέντι και Ανδρέα Σάμαρη.

Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός Ντε Βισέντι ανέβασε μήνυμα στον λογαριασμό του στο twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η πρώτη προπόνηση ολοκληρώθηκε, σήμερα(Κυριακή). Αύριο θα γίνουν εξετάσεις. Πάμε Ολυμπιακέ».

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει την ερχόμενη Τρίτη

για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Ο Μίτσελ θα «κόψει» από την αποστολή και άλλους ποδοσφαιριστές. Την τύχη του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στην Άουγκσμπουργκ φαίνεται ότι θα έχουν και άλλοι παίκτες.