Σταματά η αποστολή λογαριασμών με ΕΕΤΑ για κοινόχρηστους χώρους. Για όσους το έχουν ήδη πληρώσει θα γίνεται αντίστοιχη μείωση στον επόμενο λογαριασμό, ενώ όσοι έχουν λάβει λογαριασμό και δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να τον εξοφλούν χωρίς το ΕΕΤΑ.

Συγκεκριμένα με σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών  ενημερώνει ότι σε όσους λογαριασμούς έχει υπολογιστεί ΕΕΤΑ για κοινόχρηστους χώρους, έχει ήδη δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων να γίνει χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει, η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ για τις εν λόγω περιπτώσεις και έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 130.000 περιπτώσεων δεν θα επηρεαστεί.

Για όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ, διευκρινίζει το υπουργείο, θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό και δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους.
Όσοι δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό χωρίς το ΕΕΤΑ.

 Τέλος, όπως επισημαίνεται, το ζήτημα δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους), ωστόσο το υπουργείο «ενήργησε άμεσα ώστε να δώσει λύση που δεν δημιουργεί βάρος γραφειοκρατικό ή οικονομικό στους φορολογούμενους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από