«Αν μπορούν να συνεργαστούν ο Μέσι και ο Νεϊμάρ; Ο πρώτος είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία και ο άλλος ένας καταπληκτικός παίκτης. Φυσικά και μπορούν να παίξουν μαζί».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εκφράζει εμμέσως τη διαφωνία του με τον μέντορά του Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Μέσι και ο Νεϊμάρ δύσκολα θα χωρέσουν στην ομάδα της Μπαρτσελόνα και θεωρεί πως το πιο σωστό θα ήταν να πουληθεί ο Αργεντινός. Η Μπάγερν βρίσκεται στο Τρεντίνο της Ιταλίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και ο Γκουαρντιόλα μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από τον γερμανικό σύλλογο, αλλά και τα σχέδιά του για την αγωνιστική αναμόρφωση της ομάδας.

«Η πρώτη μου εβδομάδα στο Μόναχο ήταν πολύ καλή στα θέματα της προπόνησης και της γνωριμίας μου με τους παίκτες. Οι παίκτες και ο σύλλογος με βοηθούν πολύ με τη γλώσσα. Το ταξίδι στο Τρεντίνο θα βοηθήσει στην κατανόηση της ιδέας για την τακτική της ομάδας. Εχω πολλές ιδέες».

Ο Καταλανός ήταν σαφής: «Δεν μου αρέσει ο αντίπαλος να έχει την μπάλα. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και όχι πίσω. Φυσικά θα κάνουμε λάθη, αλλά δουλειά μου είναι να μην επαναλαμβάνονται», είπε και για να μην παρεξηγηθεί με τον Χάινκες εξήρε το έργο του προκατόχου του.

Η νέα Μπάγερν όπως την ονειρεύεται ο Γκουαρντιόλα θα παίζει και με κλασικό «εννιά», αλλά και χωρίς σέντερ φορ, το σύστημα θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη φυσική κατάσταση των παικτών του, ενώ υπόσχεται πολλά γκολ.