Τη ρότα του σκάφους «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, το οποίο σύμφωνα με την αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» «έως πρόσφατα ανήκε σε οφσόρ εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο», ακολουθεί πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η ποινική προκαταρκτική εξέταση που βάζει στο στόχαστρο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον πατέρα του Ηλία φέρει μάλιστα τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου.

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Νίκος Παντελής, ο οποίος έχει την εποπτεία των υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος, έδωσε γραπτή παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη εγκλημάτων φοροδιαφυγής από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η εντολή του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού απευθύνεται προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη (σ.σ.: η θητεία του λήγει στις 12 Ιουλίου 2013 και θα τον διαδεχθεί ο συνάδελφός του Παναγιώτης Αθανασίου), ο οποίος καλείται να διενεργήσει την έρευνα.

«Η Δικαιοσύνη όφειλε να παρέμβει αυτεπαγγέλτως, λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, με στόχο να γίνει πλήρης έλεγχος, ώστε να μη μένουν σκιές στην πολιτική ζωή του τόπου», έλεγαν νομικοί μετά τη δημοσιοποίηση της εισαγγελικής έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι στην έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη «ΤΑ ΝΕΑ» αποκάλυπταν ότι εκτιμητής του «Ηλιάτορας» σε έκθεσή του το 2007 ανέφερε ως «owner» (σ.σ.: ιδιοκτήτη) τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Σε γραπτή ανακοίνωσή του στα τέλη Απριλίου ο κ. Καμμένος υποστήριζε πως το σκάφος ανήκε στον πατέρα του από το 1993 και ότι είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές. Στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύφθηκε ότι τεκμήριο για το 18μετρο σκάφος δηλώθηκε από τον Ηλία Καμμένο πρώτη φορά το 2010, ενώ επί 17 χρόνια η οφσόρ άλλαζε τον έναν μετά τον άλλον αχυράνθρωπο στις θέσεις των διευθυντών της εταιρείας. Ζήτημα επίσης ετέθη με δάνειο που φέρεται ότι έλαβε η υπεράκτια εταιρεία από παράρτημα της BNP στο Κολωνάκι, το οποίο εξοφλήθηκε ενώ η οφσόρ δεν εμφάνιζε καμία οικονομική δραστηριότητα. Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος δήλωσε χθες: «Χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών Αρχών, των φορολογικών Αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία».

Εκφωνεί πύρινους λόγους για φόρους του ελληνικού Δημοσίου που χάνονται από οφσόρ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι το σκάφος με το οποίο αλώνιζε το Αιγαίο ανήκε σε υπεράκτια εταιρεία και ως εκ τούτου δεν δηλωνόταν τεκμήριο για 17 ολόκληρα χρόνια. Καταθέτει στον οικονομικό εισαγγελέα έγγραφα για παράνομους δανεισμούς και διαδρομές χρήματος σε φορολογικούς παραδείσους ενώ η οφσόρ ιδιοκτήτρια του «Iliatoras» εξοφλεί δάνειο χωρίς να έχει οικονομική δραστηριότητα. Ομως δικαιολογεί το γεγονός ότι 8.000 σκάφη αναψυχής ήταν εγγεγραμμένα σε εξωχώριες εταιρείες, αφού για να αποκτήσουν την ελληνική σημαία θα έπρεπε να έχουν σύνθεση πληρώματος που δύσκολα αντέχει οικονομικά ένας ιδιοκτήτης 18μετρου (και πάνω) σκάφους…

Ιδού τι έχει πει κατά καιρούς για τις οφσόρ ο Πάνος Καμμένος:

3/7/2012

Ομιλία στο Συνέδριο του «Economist», λίγο καιρό μετά την απόσυρση του 17,2 μέτρων σκάφους «Ηλιάτορας» σε μάντρα σκαφών στο Ελληνικό:

«Σε αυτό το σημείο θα σας πω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 8.000 σκάφη σε οφσόρ εταιρείες και αυτό γιατί; Γιατί, για να μπορέσει ένα σκάφος πάνω από 18 μέτρα να έχει, μέχρι πρότινος, την ελληνική σημαία θα έπρεπε να έχει μια σύνθεση πληρώματος την οποία δεν μπορεί να πληρώσει κανείς. Λύση είναι η δημιουργία και εκείνων των δυνατοτήτων ώστε να αποκτήσουν την ελληνική σημαία με παράλληλο νηολόγιο που θα δημιουργηθεί σε εταιρείες που θα γίνουν φορολογικοί παράδεισοι σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα σε μικρά νησιά που έχουν αυτή την παράδοση.

Γιατί όχι οι Οινούσσες, η Ανδρος, η Υδρα ή τα Ψαρά να μην έχουν ελληνική σημαία με παράλληλο νηολόγιο; Φέρνοντας όλα αυτά τα σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα, φέρνοντας ακόμη και εκείνα τα σκάφη τα οποία παραμένουν στην Τουρκία ή στην Ιταλία να επισκεφθούν τα Ιόνια. Προτάσεις τις οποίες μπορούμε να τις υλοποιήσουμε άμεσα.Θα σας πω μόνο ότι από το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε ακινησία βγήκαν 3.419 σκάφη αναψυχής και το σύνολο των σκαφών αναψυχής την τελευταία χρονιά είναι 5.740».

7/7/2012

Ομιλία στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης:

«Στον ΟΠΑΠ ο φίλος σας ο κ. Κόκκαλης με την Intracom μετέφερε τα δικαιώματα της Intrasoft για το λογισμικό σε μια οφσόρ εταιρεία στην Κύπρο. Δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο, ο ΟΠΑΠ, πληρώνει στην οφσόρ της Κύπρου τα δικαιώματα για το λογισμικό. Αυτό τι σημαίνει; Οτι δεν μπαίνει στο ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Σε ποιον θα δώσετε τον ΟΠΑΠ; Τα ‘χετε συζητήσει μεταξύ σας; Φοβάμαι πως ναι. […] Το αποτέλεσμα είναι απλό: οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι πεινασμένοι θα συνεχίσουν να υποφέρουν και να χάνονται για να θριαμβεύσει ο νεοφιλελευθερισμός».

25/7/2012

Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Τέταρτη αποκρατικοποίηση είναι η δήθεν αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, που τα γνωρίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί φίλοι και συνεργάτες του σημερινού Πρωθυπουργού.

Είναι ενδεικτικό δε ότι προχωράνε σε δήθεν αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, και την ίδια στιγμή που αποκρατικοποιείται ο ΟΠΑΠ δέχονται ο προμηθευτής του ΟΠΑΠ, και συγκεκριμένα η εταιρεία Intralot, να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα σε μια οφσόρ εταιρεία στην Κύπρο και να χάνονται μεγάλα ποσά από φόρους.

Λειτουργεί δηλαδή και αυτή η αποκρατικοποίηση προς συγκεκριμένα συμφέροντα, με αποτέλεσμα να μην εισπράττεται ούτε ένα ευρώ φόρος προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου».

24/1/2013

Δήλωση για τη δίκη σχετικά με τα CDS και τον Αντρίκο Παπανδρέου, την οποία έχασε:

«Συνεχίζεται και σήμερα το σενάριο, όπου με άσκηση αγωγών προσπαθούν να φιμώσουν την πολιτική αλλά και τη Δικαιοσύνη. Στο δικαστήριο ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού απεδέχθη ουσιαστικά αυτά για τα οποία τον κατηγορούσα και αυτά για τα οποία ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης, πριν από τρεις ημέρες, σε έγγραφο ερώτημα το οποίο του κατέθεσα, μου απάντησε ότι συνεχίζεται η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των CDS.

Παραδέχθηκε δηλαδή ότι είχε οφσόρ εταιρεία στην Ελβετία, την οποία ουδέποτε δήλωσε. Παραδέχθηκε ότι εργαζόταν για την εταιρεία Unigestion, η οποία ποντάρισε στην πτώχευση της χώρας μας και έπαιξε ελληνικά CDS.

Παραδέχθηκε όλα τα στοιχεία τα οποία προσκομίσαμε, πλην του ότι το έκανε αυτό προκειμένου να ευνοήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κέρδισαν από την τεράστια πτώση που αισθάνθηκαν στο πετσί τους οι Ελληνες και η πατρίδα μας. […] Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος και δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα παιδιά μας στη νέα τάξη πραγμάτων και να τα αφήσουμε να μετατραπούν σε υπαλλήλους της γερμανικής και της τραπεζικής κλεπτοκρατίας».

28/1/2013

Ανακοίνωση μετά την επίσκεψή του στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη:

«Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. […] Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στη διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο είναι σε άμεσο συνδυασμό με τη δόλια οδήγηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».