Ντομάτεςμε κρέμα φέτας

350 γρ. φέτα l 200 ml κρέμα γάλακτος l 150 ml ελαιόλαδο l 2 σκελίδες σκόρδο l αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, βασιλικό ή δυόσμο l 1.300 γρ. μικρές ντομάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τη φέτα στο μούλτι μαζί με την κρέμα και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα αρωματικά, 2 κ.τ.σ. λάδι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Από κάθε ντομάτα κόβουμε ένα καπάκι, αδειάζουμε τη σάρκα τους, αλατίζουμε και τις τοποθετούμε ανάποδα να στραγγίσουν. Τις γεμίζουμε με την κρέμα τυριού, ραντίζουμε με λάδι και σερβίρουμε.

Πατάτεςμε παρμεζάνα

6 πατάτες l 1/2 φλ. τυρί κότατζ

4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια l Από 2 κ.τ.σ. παρμεζάνα και μπλε τυρί l πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τρυπάμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Από καθεμία κόβουμε ένα οβάλ κομμάτι και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα της. Κάνουμε αφράτο πουρέ με κότατζ και μπλε τυρί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και λίγη πάπρικα, γεμίζουμε τις πατάτες, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Μελιτζάνεςμε μανιτάρια

3 μελιτζάνες φλάσκες l 250ml ζωμό λαχανικών l 1 ξερό κρεμμύδι l 1 σκελίδα σκόρδο l 1/2 ματσάκι μαϊντανό

250 γρ. μανιτάρια l 25 γρ. βούτυρο l 2 ντομάτες

150 γρ. τυρί τριμμένο l αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος, αδειάζουμε τη σάρκα τους και την κόβουμε σε κυβάκια. Τα ροδίζουμε στο βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και 100 γρ. τυρί. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ, σκορπίζουμε στην επιφάνειά τους το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούςΚελσίουγια περίπου 20 λεπτά.

Πιπεριές μεγέμιση τουρλού
4 πιπεριές l 1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο l 1 κολοκυθάκι

1/2 μελιτζάνα l 1 κίτρινη πιπεριά

3 μικρές ντομάτες l αλάτι, πιπέρι, θυμάρι l 4 κ.τ.σ. τριμμένο πεκορίνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κοβουμε τις πιπεριές στη μέση και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη μελιτζάνα και όταν μαλακώσει ρίχνουμε την κίτρινη πιπεριά και το κολοκυθάκι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και στο τέλος τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Οταν βράσουν τα λαχανικά, τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα λαδωμένο πυρέξ, τις γεμίζουμε, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.