Τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ, που κατά την κατηγορία συνδέονται με μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, κατέδειξε χθες η εισαγγελέας Γεωργία Αδηλίνη, προσκομίζοντας στη δίκη Τσοχατζόπουλου έγγραφα από τα οποία προκύπτει η διακίνηση ύποπτων εμβασμάτων.

Οπως παρατήρησε η εισαγγελική λειτουργός, φέρεται ότι τα ποσά αρχίζουν να εμβάζονται από το 1997. Τα απομεινάρια μάλιστα των λογαριασμών επ’ ονόματι του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα καταλήγουν το 2010, ενώ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης δεσμεύθηκαν από τον ανακριτή 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού προκάλεσε η επίκληση εκ μέρους της εισαγγελέως ποσού 1.455.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να καταλήγει σε λογαριασμό με πληρεξούσια την αδελφή της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη.

Οι τόνοι ανέβηκαν και όταν η πολιτική αγωγή αναφέρθηκε στην πράξη καταλογισμού 613.000 ευρώ του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου, θεωρώντας ότι πρόκειται για παράνομο περιουσιακό όφελος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της ανάγνωσης εγγράφων θα ξεκινήσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου για την κλήτευση ή μη των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ.