Μακάρι να διαψευσθώ πλήρως. Δυστυχώς με την όλη στάση της διεθνούς κοινότητας να προστατευθεί η δημοκρατία στην Αίγυπτο (ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα), υπάρχει άμεσα ο ορατός κίνδυνος να ξεκινήσει μια νέα περίοδος ανεξέλεγκτης τρομοκρατίας που θα την αισθανθούμε έντονα όλοι μας.
Η σωστή λύση, νομίζω, στην Αίγυπτο δεν ήταν το στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά να δεχθεί ο Πρόεδρος της χώρας που εξέλεξε ο λαός της Αιγύπτου να διαπραγματευθεί με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα για τη συμμετοχή τους σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με συνταγματικές αλλαγές που θα συμφωνούσαν όλοι για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αγαθών της θρησκευτικής ελευθερίας.
Τα πράγματα μπορούν πλέον να οδηγηθούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με θύμα τον λαό και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο τέλος, έπειτα από πολλές ταλαιπωρίες, όπως συμβαίνει σε όλες τις συγκρούσεις, θα καθήσουν κάτω όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να βρουν ειρηνική λύση συνύπαρξης. Μέχρι τότε θα υποφέρουν και αυτοί και εμείς. Εκεί που απουσιάζει η αγάπη της παρουσίας του Θεού απουσιάζει και η ειρήνη. Ολοι μας είμαστε παιδιά του Θεού - αν δεν το καταλάβουμε αυτό, δεν έχουμε ελπίδα να ζήσουμε με δικαιοσύνη και αγάπη και αλληλοστήριξη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από