Επίσχεση εργασίας στο επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη», στο λιμάνι της Ραφήνας, για μη καταβολή δεδουλευμένων, πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 01/07, 58 μέλη του πληρώματος.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Ένωση Θερμαστών (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), με ανακοίνωσή τους, ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς -όπως αναφέρουν- η εταιρεία παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας και συγκεκριμένα το άρθρο 10 που ορίζει ότι η εξόφληση του μισθού και των πάσης φύσεων αποδοχών των ναυτικών γίνεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός. Σε αντίθετη περίπτωση τονίζουν ότι ο ναυτικός δικαιούται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης ναυτολόγησης.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Agoudimos Lines, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε ότι αυτήν τη στιγμή πράγματι οφείλονται μισθοί σε διαφορετικές ειδικότητες του πληρώματος, από έναν έως τέσσερις μήνες, και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το πλήρωμα για να δοθούν κάποια χρήματα έναντι, προκειμένου το πλοίο να μπορέσει να μπει εκ νέου στα δρομολόγια.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη καταβολή των οφειλόμενων στα 58 μέλη του πληρώματος του «Πηνελόπη».

Το πλοίο πραγματοποιεί από το 1989 το δρομολόγιο στη γραμμή Ραφήνα, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από