Τα αστέρια του τένις συνεχίζουν να «γλιστρούν» στο χορτάρι του Γουίμπλεντον.

Η Σερένα Γουίλιαμς προστέθηκε στη λίστα των αστεριών που αποχαιρέτησαν νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν το φημισμένο τουρνουά. Η Αμερικανίδα αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο από την 24χρονη Γερμανίδα Σαμπίνε Λισίτσκι με 6-2, 1-6, 6-4. Τι να πει βέβαια ο Ραφαέλ Ναδάλ που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο; Χωρίς αμφιβολία όμως κανείς δεν θα ξεχάσει την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης (26/6). Αποκλείστηκαν κατά σειρά η Βικτόρια Αζαρένκα (Νο2, λόγω τραυματισμού), η Μαρία Σαράποβα (Νο3), ενώ η πιο ηχηρή έκπληξη ήταν η νίκη του Ουκρανού Σταχόβσκι επί του Ρότζερ Φέντερερ!

Η Λισίτσκι είναι Νο24 στην παγκόσμια κατάταξη και τα καταφέρνει πολύ καλά στις χορτάρινες επιφάνειες. Αλλωστε, οι καλύτερες παρουσίες της σε τουρνουά Γκραν Σλαμ είναι στο Γουίμπλεντον, όπου προκρίθηκε για τρίτη φορά στην προημιτελική φάση, ενώ το 2011 είχε φτάσει στον ημιτελικό.

«Νομίζω ότι έδωσα τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι. Πάλεψα για τον κάθε πόντο στην προσπάθεια να καταφέρω να νικήσω. Δεν μπορώ να σκεφτώ ακόμα το επόμενο παιχνίδι», είπε η 24χρονη Γερμανίδα.

Για τη Σερένα Γουίλιαμς η ήττα δεν ήταν σοκ. «Η Σαμπίνε είχε ένα εξαιρετικό επιθετικό παιχνίδι. Πάντα παίζει καλά στο χορτάρι. Δεν έκανα αυτό που έπρεπε. Ημουν διστακτική και αυτό τα εξηγεί όλα», είπε η Αμερικανίδα.

Στην προημιτελική φάση προκρίθηκε ο Αντι Μάρεϊ, ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό, τόσο στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων, όσο και στον διπλανό λόφο όπου εκατοντάδες θεατές παρακολουθούσαν το ματς από τεράστιο μάτριξ. Ο Μάρεϊ απέκλεισε τον Ρώσο Μίκαελ Γιούσνι με 6-4, 7-6, 6-1 και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Βερνάσκο (6-4, 6-4, 6-4 τον Γάλλο Ντε Σίπερ). Προκρίθηκαν επίσης ο Νόβακ Τζόκοβιτς (6-1, 6-4, 7-6 τον Γερμανό Χάας) και ο Ισπανός Νταβίντ Φερέρ (6-7, 7-6, 6-1, 6-1 τον Κροάτη Ντόντιγκ).