Σαφείς αιχμές για τον τρόπο εκλογής της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος αλλά και για τα όσα ειπώθηκαν κατά τις εργασίες του, ακόμη και από τον ίδιο τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, άφησε την Τρίτη ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η ΝΔ δεν πρέπει να μετατραπεί σε ένα άνοστο ή άνευρο κόμμα, προκειμένου να χωρέσουν μέσα σε αυτό κάθε είδους πολιτικά καρύδια»

Ο ίδιος, στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμόΒΗΜΑ FM 99,5άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι υπήρξαν προβλήματα κατά την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, λέγοντας: «Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κανένα σχόλιο για το πώς εξελέγη αυτή η πολιτική επιτροπή. Απλά επισημαίνω ότι ούτε στην Αλβανία του Χότζα δεν χρειάζονταν 24 ώρες για να βγουν τα αποτελέσματα…»

Επίσης ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «»Νέα Ελλάδα» δεν είναι όνομα κόμματος, είναι ενδεχομένως το όραμα της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα του αύριο. Η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε ένα άνοστο ή άνευρο κόμμα, προκειμένου να χωρέσουν μέσα σε αυτό κάθε είδους πολιτικά καρύδια».

Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων δεν άφησε ασχολίαστες και τις επίμαχες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι μια ιστορική προσωπικότητα πολιτική, όπου η ιστορία πλέον θα τον κρίνει. Και προσωπικά, σας λέω ότι είχα διαφωνίες και με αυτά που έλεγε, αλλά και με αυτά κυρίως που έπραξε. Ενιωσα όμως και πολλές φορές να με αγγίζουν κάποια λόγια του, κυρίως σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και τα εθνικά θέματα. Δεν χρειαζόταν να γίνει προσωπική αναφορά».