Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε την Τρίτη το απόγευμα η νεολαία του ΠΑΣΟΚ στα όσα είπε νωρίτερα για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο Mega είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι και ο Αντώνης Σαμαράς έχει πει αυτά που είπε ο Μάκης Βορίδης για τις ευθύνες των κυβέρνησεων Παπανδρέου.

Ερωτώμενος αν συμφωνεί με την άποψη του Μάκη Βορίδη ότι η ευθύνη για τη σημερινή εικόνα της χώρας είναι του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης απάντησε: «Κοιτάξτε, σε ό,τι αφορά το παρελθόν όλοι έχουμε απόψεις και ο κ. Σαμαράς έχει απόψεις. Αυτό το έχει πει και ο κ. Σαμαράς. Τώρα δεν είναι ώρα να αναδεικνύονται αυτά τα πράγματα. Βέβαια να σας πω και το άλλο: Συνέδριο έχεις και στο συνέδριο δεν μπορούν να πάνε οι άνθρωποι ούτε φιμωμένοι, ούτε λοβοτομημένοι. Θα ακουστούν τέτοια. Πάντως ο κ. Σαμαράς το ξεκαθάρισε δεν είναι ώρα τώρα για διαμάχες για το παρελθόν».

Αυτή η αποστροφή του λόγου του Χρύσανθου Λαζαρίδη προκάλεσε την αντίδραση της Ιπποκράτους, έστω και μέσω της ανακοίνωσης της Νεολαίας η οποία ανέφερε ότι «ως γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ Εσωτερικού ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης εξέφρασε τον διαχρονικό μένος του απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ».

«Δεν μας ξαφνιάζει η στάση του κ. Λαζαρίδη. Όπως δεν μας εντυπωσιάζει η σιωπή του για τις δηλώσεις Αλμούνια και τις κυβερνητικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή» υπογράμμισε η νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Διευκρινιστική δήλωση Λαζαρίδη

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι απόψεις του στην εκπομπή του Mega, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση στην οποία ανέφερε:

«Επειδή διαπίστωσα να γίνονται παρερμηνείες όσων είπα σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, διευκρινίζω ότι στο θέμα των διαφόρων δηλώσεων κομματικών στελεχών, τόνισα ότι τόσο ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, έχουν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τις διαφωνίες για το τι έγινε στο παρελθόν. Κι αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι.

Τα δυο κόμματα έχουν αποφασίσει, όχι να τσακώνονται για τα σφάλματα του χθες, αλλά να διορθώσουν από κοινού αυτά τα σφάλματα.

Υπογράμμισα ακόμα ότι, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται, δεν υπάρχουν περιθώρια να τσακωνόμαστε “για το ποιος έβλαψε την Αλεξάνδρεια περισσότερο”.

Αναγνώρισα το προφανές: ότι για το παρελθόν ο καθένας έχει τη δική του άποψη και οι απόψεις αυτές δεν συμπίπτουν, αλλά εκείνο που ενώνει σήμερα δεν είναι τι έφταιξε χθες, αλλά πώς μπορεί να διορθωθεί σήμερα.

Σε άλλο σημείο, τέλος, τόνισα ότι οι υπουργοί, ανεξαρτήτως του από ποιο κόμμα προέρχονται, είναι όλοι τους υπουργοί της κυβέρνησης και δεν μπορούν να διαχωρίζονται…

Αυτά όλα ειπώθηκαν καθαρά και μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς εύκολα αν ξαναδεί το βίντεο της εκπομπής».